31 Mart seçimleriyle başlayan yeni dönemin hem Konya, hem de Selçuklu için hayırlı olmasını dilen Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Konya ve Selçuklu özelinde trafik, çevre, 3. Ana Jet Üssü kaynaklı gürültü, ağır sanayi tesislerinin şehir merkezinin dışına taşınması, şehirleşmede yatay yapılaşmaya dönük önerilerini sıraladı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın birikimiyle şehrin ve Selçuklu’nun sorunlarına eğileceğine inandığını dile getiren Mustafa Arslan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya yeni dönemde yapacağı çalışmalarda başarılar diledi. 

Ziyaretlerinden ötürü Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan nezdinde Konya Yenigün Gazetesi ekibine şükranlarını sunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, “Biz bu dönem şehircilik anlamında 3 ana temel üzerinde duruyoruz. Altyapı ilk sırada yer alıyor. Artık altyapıyla ilgili bir eksiğimizin kalmaması lazım. Şehirdeki kazı çalışmalarını tamamen bitirmemiz gerekiyor. Ona göre plan ve program yapıyoruz. İkinci konu ulaşım. Toplu ulaşımda metronun burada hayata geçmesi ve kullanılabilir şekilde düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Yine çevreyolu da öncelikli işlerden bir tanesi. Ancak bu sayede ağır kara taşıtları şehir dışından taşınacaktır. Önemli bir unsur da sizin de bahsettiğiniz gibi sanayi alanlarının şehrin dışına taşınmasıyla ilgili süreç. Şehre yük olan kısımlar şehrimizde. Bir değer de katmıyor. Buralarla ilgili uzun vadeli çalışmalar yapmalıyız. Bunlar bir dönemde yapılabilecek işler değil ama en azından bir plan dahilinde çözülebilecek problemlerdir” dedi. 

Dönüşümün sadece Selçuklu’ya değil şehir geneline çok yönlü avantaj sağlayacağına işaret eden Başkan Pekyatırmacı, “Merkezde sosyal donatı alanları ve nefes alınacak alanlarla ilgili sıkıntımız var. Buraları yenilerken yeni rant alanları oluşturmaktan ziyade buraları boşaltmamız gerekiyor. Bu sayede şehrin tarihi ve kültürel değerleri de gün yüzüne çıkacaktır. Diğer yandan şehir merkezindeki yoğunluk da biraz dışarıya çıkarılacaktır. Bu anlamda da önümüzde fırsatlar var. Bu fırsatları iyi değerlendirebilirsek Konya bir dönemin sonunda çok daha farklı bir kimliğe bürünebilir. Süreklilik arz edecek bir konudur bu. Yenilenme, değişim ve dönüşüm sürekli hale gelecektir. Ama buna bir yerden başlamak gerekir. Örnek vermek gerekirse Eski Sanayi’ni taşınması uzun yıllardır konuşuluyordu, nihayetinde somut bir adım atıldı. Önümüzde sanayinin taşınmasıyla ilgili bir süreç var. Diğer yandan Akıncılar ve Esenler Mahallesi’nde de dönüşüme ihtiyaç duyuluyor. Burası bizim için çok önemli. Şehrin merkezinde ve şehre hava kirliliği başta olmak üzere birçok anlamda problem üreten bir yer. Burada yapılacak bir dönüşümle elde edilecek büyük park alanı ve park alanında oluşturulacak sosyal donatı alanları şehrin havasını değiştirecektir. Bunlarla ilgili ciddi çalışmamız var. Bu işlerin yapılabilmesi için de siyasi ve ekonomik istikrar çok önemli” ifadelerini kullandı. Başkan Pekyatırmacı, Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a şehre ve Selçuklu’ya ilişkin önerilerinden ötürü teşekkür etti. 

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim