Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde paylaşımın hakça yapılmadığını dile getirdi

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 11 Mayıs’ta yapılacak olan kongresi öncesi Güçbirliği Hareketi; ilçe, belde ve köy ziyaretlerini sürdürüyor. Güçbirliği Hareketi’nin adayı Prof. Dr. Mevlüt Bayram, yönetim kurulu adayları Ziraat Mühendisi Arslan Üstündağ, Uzm. Dr. Alişan Taşpınar, Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş ve Eğitimci-İktisatçı Mehmet İnan kalabalık bir heyet ile birlikte İsmil, Büyükaşlama, Sazlıpınar, Ovakavağı, Göçü, Hayıroğlu bölgelerini gezerek üreticilerden destek istedi. Belde ve köy ziyaretlerinde üreticilerin büyük ilgisi ile karşılaşan Güçbirliği Hareketi, vatandaşların sorunlarını dinledi, sorularına yanıt verdi.
PAYLAŞIM HAKÇA YAPILMIYOR
Ziyaretlerde üreticilere taahhütlerini anlatan Başkan adayı Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde paylaşımın hakça yapılmadığını dile getirdi. Kooperatif’in ve iştirakçisi şirketlerin büyüdüğünü, bunu da takdirle karşıladıklarını anlatan Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, bu büyümeye karşılık çiftçinin, üreticinin görmezden gelindiğini kaydetti. “Şirketler sürekli büyürken, çiftçi neden yerinde sayıyor?” diye soran Prof. Dr. Mülayim, “Biz istiyoruz ki büyüme dengeli olsun. Sadece kuruluşlar iştirakler büyümesin. Şirketler, iştirakler büyürken çiftçi de büyüsün, daha fazla kazansın” ifadelerini kullandı.
Mevcut yönetim tarafından sürekli, “Bu işi bilmiyorlar, çiftçilikten tarımdan anlamıyorlar” şeklinde eleştirilere maruz kaldıklarını üreticilere anlatan Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, “Yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın hepsini tanıyorsunuz. Hepsi bu işin uzmanı. Ben ise hem ekiciyim, hem ortağım hem de bilim adamıyım. Bu işi bilmiyor diyenler açıkça iftira atıyorlar. Bu iftiraları atmadan önce tarım-üretim alanında yaptığımız bilimsel çalışmalara baksınlar. İsmimizin başında yer alan Prof. Dr. unvanı alın teriyle, göz nuruyla alınmıştır”diye konuştu.
MAL VARLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM
Çiftçinin, üreticinin sırtından birilerinin sürekli servetlerine servet kattığını iddia eden Prof. Dr. Mülayim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar görev yapmış bütün başkanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim derdimiz şu; daha iyisi nasıl yapılabilir? Daha iyisinin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Ne benim ne de yönetim kurulu adayı hiçbir arkadaşımın paraya, mala mülke ihtiyacı yok. Biz çiftçinin, üreticinin sırtından kazanılan parayı, yatırıma dönüştürmek ve büyük kısmını da çiftçiye dağıtmak için geliyoruz. Buradan sizlere söz veriyorum; Her yıl malvarlığımı açıklayacağım. Ulaşılamayan değil, kapısı her zaman sizlere açık olan bir yönetim olmayı sizlere vaat ediyorum. Saltanat sürmek, birilerinin hakkını çalıp çırpmak için bu göreve talip olmadı, Allah bize böyle bir şeyi de nasip etmesin.”
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim