Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından Amber Reis Camii'nde kılınan sabah namazının ardından Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik ırkçı bir saldırı ardından hayatını kaybeden 49 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da bir basın açıklaması yaptı. Gıyabi cenaze namazına ve basın açıklamasına başkan Parlak'ın yanı sıra; çok sayıda AGD'li ve vatandaş katıldı.

KATLİAMI MEŞRU GÖRDÜLER!

AGD Konya Şube Başkanı Parlak, “Elbette bu saldırıda tetiği çekenleri de, bu saldırının planlamasında yer alanları da, bu saldırı planı üzerinden bir hesap içerisinde olan tüm çevreleri de en ağır şekilde kınıyoruz. Cuma günü Yeni Zelanda’da meydana gelen cami katliamını bir iki kişinin sapkınlığı olarak görmek, olayı bireysel bir suç olarak ele almak, dünyada yükselen ırkçılığı, farklılıklara düşmanlığı okuyamamaktır“ dedi.  Saldırının hemen ardından açıklama yapan Avustralyalı Senatör Fraser Anning’in konuşmalarını hatırlatan Parlak,  “Anning'in olaydan artan Müslüman nüfusu ve mültecileri sorumlu tutması da en az bu saldırı kadar vahşicedir  Anning, 'Bugünkü saldırının mağduru Müslümanlar olsalar bile, asıl failler genellikle onlar oluyor ve Müslümanlar dünya çapında inançları adına insanları öldürüyorlar' iddiası nasıl bir zihni yapıyla karşı karşıya geldiğimizi göstermektedir” şeklinde konuştu.

IRKÇILIK ANLAYIŞI ZİRVE YAPTI

“49 Müslüman’ın katledilmesi senatör’ü tatmin etmemiş ki senatör, Müslümanlara karşı kışkırtıcı bir dil kullanamaya devam etmektedir. Anning, 'Son hadisenin katillerinin bu vahşi, yabani inancın -yani O’na göre İslamın üyelerinin olmaması onları suçsuz kılmaz, suçsuz oldukları anlamına gelmez' diyerek katliama onay vermiştir” diyen Başkan Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Saldırganın önceden internet üzerinde yayımladığı mesajda, daha önce Fransa’da ırkçı grupların kullandığı 'Büyük Yer Değiştirme' kavramının geçmesi, Müslümanların Avrupa’yı terk etmesine ve Ayasofya’nın kiliseye dönüştürülmesine dair cümlelerin yer alması saldırının birkaç kişinin işi olmadığını, yükselen bir ırkçı akımın neticesi olduğunu göstermektedir. Biz şuna inanıyoruz ki bu saldırılar bizzat Batılı kirli merkezler tarafından üretilen İslamofobi’nin neticesidir.”

İSLAMIN YAYILMASINA ENGEL OLAMAYACAKLAR

Saldırıdan sonra yapılan açıklamaların ve ortaya konulan tepkilerin batılı kirli merkezlerin Müslümanları kötü istatistiklerden öteye görmediğini ifade eden Parlak, diğer taraftan katliamın sosyal medya hesaplarından canlı olarak paylaşılmasının, bilgisayar oyunlarındaki Müslüman avıyla birebir örtüştüğünü de aktardı. “Bu zihniyetin, tüm Müslümanlar öldürülmelidir, çünkü tüm Müslümanlar teröristtir” düşüncesindeki bir zihniyete ait olduğunu kaydeden Parlak, konuşmasını şöyle noktaladı: “Irkçı emperyalist Batı zihniyetinin, İslam’a, Müslümanlara ve Hazreti Peygamber(S.A.S)'ye karşı oluşturulmuş nefret dilini ifade özgürlüğü ve demokrasi olarak nitelendirmeye devam etmeleri bu tip saldırıları daha da artıracaktır. Kanada’dan Yeni Zelanda’ya, Arjantin’den Japonya’ya dünyanın her ülkesinde az ya da çok bir Müslüman nüfus vardır ve bu Müslümanların can güvenlikleri de temel hakları da tüm Müslümanların bir meselesidir. Yeryüzünde tek bir Müslüman’ın bir ırkçı saldırıyla saçının teline zarar gelmesine kayıtsız kalamayız. Kaldı ki biz inancımız gereği Müslüman olsun ya da olmasın tek bir masumun saçının teline zarar gelmesine izin veremeyiz. Bu saldırılardan Müslümanlara karşı nefret diliyle konuşan tüm siyasetçiler ve popüler ırkçı söylemin oluşmasına katkıda bulunan tüm merkezler sorumludur. İslam belirli bir ırkın dini değildir. Batı, kendileriyle aynı ırklardan olmayan tüm insanlara karşı bir izolasyon politikası izlese bile ırkçılığı telin eden İslam’ın yayılmasına engel olamayacaktır. Avrupa’nın içlerinde de denizaşırı sömürgelerde de Fransızlardan, İngilizlerden, Almanlardan ya da çok farklı ırklardan Müslümanlar topluluklar mutlaka oluşacaktır. Biz inanıyoruz ki Batılı siyasetçiler kendi halklarına İslam’dan nefreti etmeyi değil de kendilerinden olmayanlarla birlikte yaşayabilme kültürünü öğretirlerse dünya daha huzurlu bir yer olacaktır.

Batı’da ırkçılık, kin ve nefret büyütülmesi sadece Müslümanlar için değil tüm insanlar için dünyayı cehenneme çevirir. Bu çirkin politikalardan ve bu politikaların tezahürü olan tüm yaklaşımlardan vazgeçilmelidir. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler saldırılarda yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Cenabı Allah’tan bir kez daha rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tüm İslam milletine sabırlar diliyoruz.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim