Bir süredir devam eden yağışlar nedeniyle ekili alanlara giremediğinden dolayı mesaiye ara veren şeker pancarı söküm işçileri, yeniden iş başı yaptı
 
Söküm işçilerinden Şükrü Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır ailece bu işi yürüttüklerini, geceleri ise tarla kenarındaki saman konteynerlerinde kaldıklarını söyledi. 
Bölgede genelde söküm işlerinin sona erdiğini ancak kendilerinin 3-4 günlük işlerinin kaldığını belirten Bayar, yağışlar nedeniyle mola verdiklerini ancak yağmurun durmasının ardından işlerine yeniden başladıklarını ifade etti.
 
 
 

Bayar, günlük yevmiyelerinin 40 liraya geldiğini belirterek, yaşadıkları beldede arazilerin kıraç olması nedeniyle yıllardır bu işi yapmak zorunda kaldıklarını aktardı. 
Çamlıca beldesinde ikamet ettiğini belirten Hasan Erdoğan da pancar tarlasında iki aile birlikte çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti: 
''Tabi zor işlerde çalışıyoruz. Ama başka yapacak işimiz yok. Yılın 1,5 ayı pancar sökümü, 1,5 ayı da pancarın çapasını yaparız. Bu tarlalarda ailece çalışıyoruz. Dönüm hesabı para kazanıyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz şu anda pancarda ve senenin 3 ayı okumuyor. Bize su imkanı verilirse güzel olur, biz de bu çileyi çekmekten kurtuluruz. Beyşehir Gölü kasabamıza yakın, 15 kilometre mesafede ama su imkanından istifade edemiyoruz.''AA

Editör: TE Bilişim