Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi tarafından yapımı süren Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’ni (BİLSEM) ziyaret etti. Başkan Hasan Kılca, BİLSEM inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alarak merkezde incelemelerde bulundu. Hasan Kılca, dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulandığını hatırlatarak, zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’ni (BİLSEM) Konya’ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.

BİLSEM, GELECEK NESİLLERİN YETİŞMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Kılca, “BİLSEM ile özel yetenekli, özellikle zeka ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencilerin tespit edilerek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Evlatlarımız bunu yaparken de örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini de aksatmayacaklar. Hem bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlanacak hem de sahip oldukları kapasitelerini geliştirme imkanı bulacaklar” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, toplamda 3 bin 970 metrekarelik inşaat alanı bulunan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’nin(BİLSEM) 26 derslikten oluşacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplamda 6.5 milyon liraya mal olacak BİLSEM’de Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri, Matematik, Bilişim, Müzik, Edebiyat, Tarih, Resim, Güzel Sanatlar, Robotik Atölyeleri ile söz konusu alanların laboratuvarları, yabancı dil ve Felsefe dersliği, uzaktan eğitim stüdyosu, gözlem evi ile atölyesi, kütüphane ve okuma salonu, bay ve bayan mescidi, kafeterya ve konferans salonu bulunacak. Alanlarında uzman eğitimcilerimiz ve evlatlarımızın gayretleriyle inanıyorum ki BİLSEM’den faydalanacak çocuklarımızın ufku daha da açılmış ve geleceklerine önemli bir ışık tutulmuş olacak. Konumu itibariyle de merkezimiz, ilçemizin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim