Bugünlerde LGS sonuçları ve yerleştirmeleri ile üniversite sonuçları başta olmak üzere eğitim sektöründe bu günlerde iki önemli konunun gündemde olduğuna işaret eden İlker Varol, “ Çocuklarımızın hayatında önemli virajlar olarak gördüğümüz ve kritik kararlar aldığımız şu günlerde heyecanımız biraz yüksek, kafamız bazen karışık ancak her şeye rağmen bu yaşadığımız heyecanlar emin olun güzel şeyler. Sizlere önerim bugünlerde profesyonel destek almak, istişare etmek, verileri iyi analiz etmek, çocuklarımızla konuşmak onları anlamaya çalışmak olmalı.

Bizler Form Kampus Fen ve Anadolu Lisesi idari kadrosu, rehberlik servisi ve tüm Form Kampus öğretmenleri olarak bu süreçte sizlere en kapsamlı desteği vermekten mutluluk duyarız. Bu çerçevede tereddüt ettiğiniz konularda bizimle rahatlıkla irtibata geçebilirsiniz. Tüm bilgi birikim ve tecrübelerimizi siz değerli velilerimizle memnuniyetle paylaşmak isteriz” dedi. 

Velilere de seslenen Varol, “Özellikle üniversite tercihi yapan gençlerimize meslek dayatması yapmak onları gelecekte mutsuz edebilir. Bu nedenle onların ilgi ve isteklerini göz önünde bulundurmayı, hayata atılacakları yılların muhasebesini yapmayı, bazı mesleklerin geleceğin meslekleri olamaya bileceğini iyi araştırmayı önemsiyoruz. Hz. Ali ‘nin söylediği gibi Çocuğunuzu kendi yaşadığınız çağa göre değil onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin hazırlayın” ifadelerini kullandı.

Meslek ve üniversite seçiminde öğrencilerin de dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu vurgulayan Özel Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü İlker Varol, “Meslek ve üniversite seçiminde gelişen teknolojiyi, geleceğin dünyasının daha fazla yabancı dil bilmeyi gerektireceğini, rekabetin uluslararası boyutlara taşınacağını unutmayın ve tercihlerinizde bunu göz önünde bulundurun. Tercih edeceğiniz üniversitenin dil eğitimini önemseyin, yurt dışı olanaklarını araştırın. Mezunlarının iş bulabilme istatistiklerini inceleyin. Eğitim ve öğretim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu nedenle öğrenmenin tek bir mekân ve belli bir zamanının olmadığını, doğru bilgiyi öğrenmek için mutlaka okumaları gerektiğini doğru insanlarla sağlıklı ortamlarda olmaları gerektiğini,  öğrenmeyi seven arkadaş edinmenin önemini, bilgiye ulaştıkça ve elde edilen bilgiyi kullandıkça mutlu olabilmeyi yeniçağın gerekliliği olarak gençlerimize kazandırmalıyız” dedi. 

Form Kampus Fen Ve Anadolu Lisesi olarak bilgiyi esas alan temel prensiple öğrencileri hayata hazırlarken okuyan sorgulayan dünya gerçeklerini ve sorunlarını tartışabilen çevresiyle barışık, küresel düzeyde becerileri olan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Varol, “2019-2020 eğitim öğretim yılı bizim açımızdan ayrıca önem arz ediyor. Zira 4 dönem mezun veren Anadolu lisemize bu yıl ilk defa fen lisemiz eşlik edecek. Yani 2020 yılı Form Kampus Fen Liselerinin ilk meyvesini alacağımız yıl olacaktır. Bu sebeple tüm 12. Sınıf öğrencilerimize (fen ve Anadolu lisesi) 5 Ağustos 2019 da yaz programı derslerimizi başlatıyoruz. Gün içerisinde yoğun ders ve soru çözümleriyle sınav sürecindeki öğrencilerimize destek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Şimdiden bu sürece destek veren kadromuza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim