Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Özbekistan İtfaiye Genel Müdürlüğü Merkezi Başkanı Yarbay Nurcan Bekbaum ve beraberindeki heyeti ağırladı. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı için Konya’da bulunan heyet, Başkan Altay ile makamında bir süre görüştü. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği değerlendirmesinde Türkiye’de yerel yönetimlerin bir marka olduğunu Konya’nın da geçmişten itibaren bu markaların en önemlilerinden biri olduğunu söyledi. Başkan Altay, “Hem kurumsal yapısı hem de gelecek vizyonu ile Türkiye’nin önemli bir şehridir Konya. Konya ayrıca çok kadim bir başkenttir. Selçuklulara 200 yıl başkentlik yapmış bir şehirdeyiz. Konya’ya yüzölçümü bakamından da çok büyük bir alanda hizmet veriyoruz. İtfaiye de en iyi olduğumuz hizmetlerimizden birisi. İnşallah arkadaşlarımız da aldıkları hem eğitimden hem de şehrimizde bulunmaktan dolayı mutludurlar. Kardeşlik ilişkilerimizin artması bu tür programlarla daha da önemli hale geliyor. Onun için de bu programı önemiyoruz. Programa katılımlarınız ve şehrimizde bulunmanızdan dolayı memnunuz. İnşallah bu ilişkiler artarak devam eder. Dolayısıyla Özbekistan ile birçok ortak yanımız var. Buhara şehri ile kardeş şehir olmak için bir iyi niyet protokolü imzalandı. Her türlü bilgi ve tecrübeyi paylaşmaya hazırız” dedi. 

Özbekistan İtfaiye Genel Müdürlüğü Merkezi Başkanı Nurcan Bekbaum, ziyaretin sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a günün anısına Özbekistan’ın geleneksel kıyafetini hediye ederken; Başkan Altay ise Nurcan Bekbaum’a Mesnevi ve çeşitli hediyeler takdim etti. 

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE ÖZBEK MESLEKTAŞLARINI EĞİTİYOR 

Ülkelerin afet yönetimlerine uygun ortaklaşa yeni projelerin hayata geçirilmesi ve gelişmekte olan ülkelerle müşterek ilişkilerin kurulmasının amaçlandığı Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı ile afet ve acil durumlara karşı önemli konumlarda görev alacak personelin bilgilerini Türkiye teknolojisi ile harmanlayarak geliştirmeleri hedefleniyor.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim