Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı kapsamındaki bin araçlık yeraltı otoparkı, dün itibariyle vatandaşların ve esnafların hizmetine açıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden biri olan Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda yürüttüğü çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, proje kapsamında yapımı tamamlanan yeraltı katlı otoparkı hizmete açıldı. Otoparkın hizmete açılmasının ardından bölge esnafı rahat bir nefes altı. Otopark 24 saat boyunca Konyalılara hizmet edecek. Otoparka abone olmanın yanında normal ücret tarifesi ile kullanılarak faydalanabilinecek. Bölge esnafı otoparkı kullanmaya başlarken, trafik ve zabıta ekiplerinin bölgede sık sık denetimler yapmasını istiyor.TARİHİ BEDESTEN VE BÖLGESİNDE HAREKETLİLİK ARTACAK 

Bölge esnaflarından Ahmet Aktarmar, “Bölge esnafı olarak uzun zamandır, Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı otoparkının açılmasını bekliyorduk. Otoparkımız dün itibariyle hizmete açıldı.1000  araçlık otopark sayesinde bölgeye vatandaşlarımız daha rahat gelecek ve bölge esnafımızda hareketlilik yaşanacak. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Ali Şeker de parkın açılması ile birlikte işlerinde az da olsa hareketliliğin yaşandığını ifade ederek, “ Otoparkın bölge esnafına ve bölgeye yararlı olacağına inanıyorum. Otopark fiyatları daha da uygun olursa vatandaşlarımızın daha çok istifade edeceğine inanıyorum. Otoparkın açılması ile bölge üzerinde bulunan caddede trafik’in sıkışmasının önüne geçilecek. Trafik ekiplerinin cadde üzerinde denetimlerini artırarak trafiğin daha sağlıklı akmasını istiyoruz” dedi.

OTOPARKI HİZMETE AÇILDIĞI REKLAMLAR İLE DUYURULMALI 

Bölge esnaflarından Mehmet Akten, otoparkın hizmete açıldığından bir çok vatandaşın haberinin olmadığını ifade ederek, “Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Yeraltı Katlı Otoparkı bölgemize ve Konyamıza hayırlı uğurlu olsun. Yaklaşık 5 yıldır otoparkımız kapalıydı. Önceden burada açık otoparkımız vardı. Yaklaşık 5 yıldır bölgede otopark sorunu yaşanıyordu. Otoparkımızın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Otoparkın açıldığını vatandaşlarımıza duyurmak konusunda belediye yetkilerine büyük görevler düşüyor. Reklam çalışmaları ile otoparkın açıldığı duyurmak lazım. Bölgede otoparkın olmaması hem bizler açısından hem de bölgeye gelen vatandaşlarımız için büyük bir sıkıntıydı" ifadelerini kullandı. 

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir de, “Otoparkın açılması hem bedesten esnafı için hem de sarraflar caddesi ve Kapu  Camii civarından bulunan esnaflar için çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgedeki otopark sıkıntısı bin  araçlık otopark sayesinde giderilmiş olacak. Bölgeye gelen vatandaşlarımız rahatlıkla hem bedesten, hem de çevrede bulunan işyerlerinde işlerini rahatlıkla halledebilecek. Otoprak ile bedestenin eski haline döneceğini inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim