Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni yapıldı. Merkezde gerçekleştirilen bayramlaşmaya SOBE Vakfı Genel Koordinatörü Fatma Güllüoğlu Birer ve Eğitim Direktörü Prof. Dr. Binyamin Birkan katıldı. Otizmli çocukların yanı sıra ailelerinde olduğu bayramlaşmada samimi ve eğlenceli anlar yaşandı.

Bayramlaşma sonrası açıklamalarda bulunan SOBE Vakfı Genel Koordinatörü Fatma Güllüoğlu Birer; “Otizmin ana problemlerinden biri sosyal iletişimde yetersizliktir. Bunun için çocuklarımıza bire bir eğitim programı oluşturuyoruz. Bu programlarda bilimsel temelli uygulamalardan yararlanmaktayız. Bu bilimsel uygulamaları da kültürel değerlerimiz ile harmanlıyoruz. Bizim için çok önemli olan bayramlarda da çocuklarımızın aile büyükleriyle kaynaşmaları ve akranlarıyla uyum içinde olmaları adına eğitimimizin de bir parçası olan bayramlaşmamızı gerçekleştirdik” dedi.

Geçen bayram yapılan bayramlaşma etkinliğinin otizmli çocuklar üzerinde ki etkisinden bahseden Birer; “size bir anekdot aktarayım; daha önce elini öpmediği için otizmli torununa harçlık vermeyen dedesi, geçen bayram öncesinde de yaptığımız bu etkinlik sayesinde elini öpen torununa harçlığını vermiştir. Otizmli bireylerin toplumsal ortamlarda günlük yaşam etkinliklerine katılması tabii ki bizlerin yüzlerini gülümsetmektedir. Tecrübelerimize göre, başarılı eğitim sonuçları hemen hemen her zaman aile ve kurum arasındaki işbirliği ile mümkün olmaktadır. Bu vesileyle şimdiden başta otizmli bireylerimiz ve ailelerinin olmak üzere herkesin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesini dilerim” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim