Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım ÖğretmenlerGünü nedeniyle ''Yılın Fark Yaratan Öğretmeni'' olarak seçtiği Kazım DemirelSevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Abdül Vefa Demirkıran(39), özel öğrencileri için yaptığı çalışmalarıyla meslektaşlarına örnek oluyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde orta ve ağır düzeyde zihinsel engellilere hizmetveren okulun müdürlüğünü yapan Demirkıran, mesai saatleri dışında kalanzamanlarda da özel öğrencileriyle ilgilenerek, onları topluma kazandırmak içinçalışıyor. Okulda Spor Kulübü Derneği'ni kuran Demirkıran, öğrencilerinisportif ve diğer sosyal aktivitelere yönlendiriyor.
Demirkıran yaptığı açıklamada, okulun zihinsel engelliler okulu olmasınedeniyle öğrencilerin topluma adaptasyonunu sağlamaya yönelik etkinliklereönem verdiklerini söyledi.
Bu amaçla birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Demirkıran, ''2010yılında 'Özel gençler işleyen eller' AB projesini gerçekleştirdik. Bu projeylegençlerimizin el becerileriyle neleri ortaya koyabildiklerini göstermekistedik. Gençlerimizin bunu insanlara aktarabilmesi ve becerilerinipaylaşabilmesini sağladık'' diye konuştu.
Ereğli'de 2010'dan beri ''Özel Eğitim Şenliği ve Özel Çocuklar Spor Oyunları''etkinliklerini yaptıklarını aktaran Demirkıran, şöyle devam etti: ''Mayısayında 'İç Anadolu Olimpiyatları'nı gerçekleştirdik. 'Birleştiren Güç ÖzelSporcular' AB projemizle gençlerimizi spor aktiviteleriyle bir araya getirmekve onları topluma dahil etme yönünde çalışmalar yaptık. Bunu da normalokullardaki öğrencilerle birlikte planladık ki öğrencilerin diğer akranlarıylabirlikte bu çalışmaları sürdürebilmelerini sağladık.''
Demirkıran, okulda el sanatları, mum ve ev ekonomisi gibi atölyeler açtıklarınıvurgulayarak, ''Çocuklarımız bu atölyelerde el becerileri kazandılar'' dedi.
DOWN SENDROMLULARA İSTİHDAM SAĞLANACAK
Geçtiğimiz günlerde ''Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi'' projesinibaşlattıklarını anlatan Demirkıran, şunları kaydetti: ''Down Cafe, örnek birmodel oluşturarak istihdama olanak sağlaması ve toplumla gençlerin bir aradabulunabileceği bir ortamı oluşturması yönüyle ilgi çekici bir proje. Cafe deçocuklarımızı yiyecek içecek hizmetleri konusunda eğitiyoruz. Eğitim sonrasındakorumalı iş yeri ortamında görev alacaklar ve şubat ayından sonra protokolimzaladığımız iş yerlerinde staja başlayacaklar. Daha sonra onlarınistihdamları mümkün olabilecek.''
ÖZEL EĞİTİM FEDAKARLIK İŞİ
Özel eğitimin büyük fedakarlık gerektirdiğine dikkati çeken Demirkıran,sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ben de bu işi gönülden yapıyorum. Çocuklarımıseviyorum. Zamanınızdan fedakarlık yaparak mesainizi biraz ötelemek durumundakalıyorsunuz. Çocuğum ve eşim var, onlar da benim için çok büyükfedakarlıklarda bulunuyor. Birçok çalışmayı öğretmen arkadaşlarımla, gönüllüveliler ve vatandaşlarla beraber yaptım. Onlara çok teşekkür ediyorum.'' Cafedesorumlu şef olarak görev yapan özel öğrencilerden Serdan Duman ise''Öğretmenimizle el eleyiz. Gücümüz bu. Biz el ele, sırt sırtayız. Kaymakamdan,belediye başkanından destek görüyoruz. Bugün Dawn Cafe'de öğretmenler gününükutladık'' ifadelerini kullandı. Duman, elini öptüğü Demirkıran'ın ÖğretmenlerGünü'nü kutladı.

AA


Editör: TE Bilişim