O zamandan beri sloganımız 'tarladan sofraya organik ürün'dü. Şayet tüketici doğal ürünlere rağbet gösterirse bu pazarlar ayakta kalır” dedi

Geçtiğimiz aylarda Meram ilçesine bağlı Melikşah Mahallesi'ne kurulan organik pazar yerinde, 4.'sü gerçekleştirelen organik ürün şenliği kutlandı. Şenlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan,  4 bin metrekarelik alana kurulan organik pazarla, çalışmalarının zirve yaptığını söyledi. Konya'nın, Türkiye'nin  tarım merkezi olduğunu hatırlatan Alparslan, özellikle buğday üretiminin yüzde 11 ila 12'lik kısmının bu bölgeden  karşılandığını anlattı. Bülent Alparslan daha birçok ürünün ülke adına önemli bir ihracat merkezi olduğunu belirterek, “İlimiz buğday, arpa, şeker gibin ürünlerin yanında son yıllarda değeri bir kat daha artan organik üründe de söz sahibi olmak istiyor. Biz bu yönde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Çiftçiyi teşvik ediyoruz. Yalnız üreticiyle olmuyor bu işler. Üretilen ürünün talep görmesi lâzım. Eğer vatandaş bu tip yerlere gelip alışverişini yaparsa çiftçi de ürettiği ürünü daha da artırıp halkın hizmetine sunar” diye konuştu.

 Programda konuşan Meram Ziraat Odası Başkanı Ata İyibiner de Meram Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kuruluşların destekeleriyle bölgeye kazandırılan organik pazarın vûcudun dinç ve sıhhatli olması için önemli olduğu dile getirerek şöyle konuştu: “Organik meyve ve sebzelerin insan sağlığı için ayrı bir yeri vardır. Son zamanlarda sağlıklı beslenmek çok kritik bir konu haline geldi. Bu tip pazarların sayılarının artması gerekir. Eğer bir insan stressiz ve sağlıklı bir yaşam diliyorsa bunun sırrı organik üründür.”
Melikşah Mahallesi'ne kurulan organik pazarda büyük emeği geçen İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise sözlerine şenliğin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek şunları dile getirdi: “Diyorlardı ki Konyalılar bir araya gelip, işbirliği yapıp ortaya bir ürün çıkarmaları mümkün değil. İşte kurulan bu pazarla onların söylemlerini boşa çıkardık. Ortaya çıkan bu sonuç, bir ekip çalışmasının meyvesidir. Haklı bir gurur içindeyiz. Umarım daha birçok projede halka faydalı işlere imza atarız”
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim