Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle makamını 5. sınıf öğrencisi Ceren Bulut’a bıraktı. Bulut’a, Okul Müdürü Namık Koç, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları eşlik etti. 

Makama oturduktan sonra duygularını dile getiren Ceren Bulut, “23 Nisan 1920’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmıştır. Dünyanın tek çocuk bayramı olan bu bayramı bize armağan eden Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ediyor, saygıyla anıyorum ve tüm çocukların bayramını kutluyorum. Bugün bu koltukta bir kız öğrenci olarak oturmak beni ayrıca gururlandırıyor. Demokrasinin, çağdaşlığın, hak ve özgürlüklerin gereği olarak kadınların mecliste ve makamlarda daha fazla yer alması gerekmektedir. Bu nedenle beni makamına kabul etmesini anlamlı bulduğum Başkanımız Hüseyin Oprukçu’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Minik Başkan Bulut’un konuşmalarını destekleyerek Belediye Meclis’inin yüzde 50’sinin kadın olması gerektiğini ifade eden Oprukçu, “Kadınlar demokratik ve siyasal haklarını söke söke almalıdır. Bunun yanı sıra siz çocuklara bu anlamlı günü armağan eden Aziz Atatürk’ü rahmetle, minnetle anmak lazım, bütün silah arkadaşlarına da müteşekkiriz” dedi.  Başkan Oprukçu’nun öğrencilere ve öğretmenlerine hediye takdimi ile program son buldu.

İHA