Türkiye’nin sınırındaki terör yuvalarını temizlemek, bölgede oluşturulması planlanan terör koridorunu temizleyerek bir barış koridoru oluşturmak, vatanın ve milletin güvenliğini sağlamak üzere başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na Konya’dan büyük destek geldi. Konya, Barış Pınarı Harekatı’na destek konusunda adeta yekvücut olurken, yapılan açıklamalarda birlik, beraberliğin önemine vurgu yapıldı. En kısa vakitte zafere ulaşmak için dualar edildi.

‘ORDUMUZUN AMACI BARIŞ VE HUZUR GETİRMEK’

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Fırat’ın doğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili “Bu harekatın amacı sınırımızda terör yuvalarını temizlemek, bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ederek barış koridoru oluşturmaktır. Bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Türk ordusu barış için bir teminattır. Allah, harekata katılan Mehmetçiklerimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin sadece sınırları içinde değil, sınır ötesinde de terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü, sürdürmeye de devam edeceğini söyledi.

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzey bölgesine daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını yaptığını hatırlatan Milletvekili Halil Etyemez, başarıyla sona eren bu harekatlarla Cerablus, Afrin ve çevresinin teröristlerden temizlendiğini ve bölgeye gerçek sahipleri olan Suriyelilerin yerleştiğini kaydetti.

TÜRK ORDUSU BARIŞIN TEMİNATIDIR

Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı  Barış Pınarı Harekatı’nın başlatıldığını belirten Milletvekili Etyemez, bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun harekatla yok edilerek bölgeye huzur ve barışın getirileceğini vurguladı. Etyemez, “Teröristlerin amacı hangi topraklarda olursa olsun huzuru ve kardeşliği bozmaktır. Terör örgütleri ve destekçileri milletimizin de birlik ve beraberliğini hedef almakta, ülkemizi bölmek istemektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da buna asla müsaade etmeyeceğiz. Barış Pınarı Harekatı’nı da sınırımızda terör yuvalarını temizlemek, terörün kökünü kazımak için düzenliyoruz. Herkes bilmelidir ki, mücadelemiz teröristlere ve destekçilerine karşıdır. Sınırlarımızı koruyacak, kardeşi kardeşe kırdıranlara asla fırsat vermeyeceğiz. Kan akmasına, çocukların ölmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Şer odaklarının oyunlarını bozacak, bölgede kalıcı barışı sağlayacağız. Türk ordusu barış için bir teminattır. Bölgeyi teröristlerden temizleyecek, oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Aziz milletimiz, ordumuzun yanındadır. Kahraman ordumuzun Barış Pınarı Harekatı’nda da önceki harekatlarda olduğu gibi başarılı olacağına inancımız tamdır. Rabbim kahraman Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin.” dedi.

‘BARIŞ PINARI HAREKATINI

SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ’

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Barış Pınarı Harekatı’nı sonuna kadar desteklediklerini söyledi. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatıyla uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığını hatırlatarak, “Kahraman Türk Ordumuza ve Silahlı Kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Mevzu ülke olduğunda her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ifade eden Başkan Karabacak, “Ordumuzun daha önceki operasyonlarda olduğu gibi Barış Pınarı Harekatında da başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye, bu harekatla uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmaktadır. Türk insanının huzur ve güvenliği için yapılan bu operasyonların, terörün kökü kazınana kadar devam edeceğinden en ufak şüphemiz yoktur. Esnaf Teşkilatı ve 55 bin esnaf ve sanatkarımızla devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Yüce Allah Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Mehmetçiğimize güç kuvvet versin, her türlü tehlikeden onları korusun" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin tarihte olduğu gibi bu önemli operasyonda da tek vücut olmasının gerekliliğine vurgu yapan Başkan Karabacak, “Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm vatandaşlarımızın Barış Pınarı Harekatı’nın desteklenmesi noktasında ortak tavır alması, bu noktadan hareketle birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermemiz Türkiye’mizin geleceği açısından son derece önem arz etmektedir” diye konuştu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SENATOSUNDAN

BARIŞ PINARI HAREKATI’NA DESTEK

Selçuk Üniversitesi Senatosu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklaması yaptı.

Selçuk Üniversitesi Senatosu adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi Senatosu olarak, özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durum ve milletimize karşı taşıdığımız sorumluluk nedeniyle üniversitemiz ve bilim dünyası adına bu bildiriyi yayınlıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG VE DAEŞ terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’nın ülke sınırlarımızın güneyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun engellenmesine ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya dönük bir harekat olduğu aşikardır. Millet iradesinin temsilcisi olan Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla geçmişte gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı gibi bugün de gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatını akademi camiası olarak destekliyoruz. Bu harekatın amacı, ülkemiz karşı terörist saldırıları ortadan kaldırmak, silah gücünü kullanarak ülkelerinden göç etmek zorunda bırakılan insanlara güvenli bölge oluşturmak ve yurtlarına dönmelerini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna müsaade etmemek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaktır. Bağımsızlığımıza kasteden, sınır güvenliğimizi tehdit eden bu terör örgütleriyle mücadele uluslararası hukuka ve evrensel değerlere uygun etik ilkeler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Selçuk Üniversitesi Senatosu olarak bu barış harekatının başarıya ulaşmasını niyaz ediyoruz. Bu vesile ile gazilerimize Allah’tan şifa diliyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.

ALTINAY: BARIŞ PINARI HAREKATI

ZAFERLE TAMAMLANACAKTIR

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Barış Pınarı Harekâtı’nın yürekten ve tam bir destekle arkasında ve yanındayız. Barış Pınarı harekâtı Türk ordusunun zaferiyle tamamlanacaktır” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu eşgüdüm ve işbirliği halinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin kökünü kazımak hedefiyle muazzam bir harekâtın içinde olduğunu dile getiren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Terör örgütlerinin belinin kırılması, Türkiye’yi kuşatma ve kundaklama niyetine haiz mihrakların oyunlarının bozulması artık kaçınılmaz bir mecburiyettir. Türkiye Cumhuriyeti, Barış Pınarı Harekâtı’yla bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü örgütleri yuvalandığı ve saklandığı coğrafi alanlarda etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır. Türk milleti terörle yaşamaya alışmayacak, bu zillete asla tahammül etmeyecektir. Tarihi boyunca kazandığı zaferlerle şanını pekiştiren Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası için seferde. Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın. Rabbim barışın tesisi için sefere çıkan Mehmetçiklerimizi korusun, muzaffer kılsın. Konya Emlakçılar Odası olarak Türk ordusunun her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BARIŞ PINARI HAREKATI’NA

TAM DESTEK VERİYORUZ’

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, Barış Pınarı Harekatı’na birlik olarak tam destek verdiklerini söyledi. “Her zaman adaletin, huzurun, insanlığın ve mazlumların yanında olan şanlı ordumuz ve Mehmetçiğimizin Barış Pınarı Harekatını Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak gönülden en samimi duygularımızla destekliyoruz” diyen Prof. Dr. Hayri Erten, “Cenab-ı Mevla’nın Mehmetçiklerimizi korumasını, onlara yardımcı olmasını ve muzaffer kılması için dua ediyoruz. Yıllardır İslam dünyasının, Müslümanların ve Türk Milletinin düşmanlarının piyonluğunu yapan ve kendi halkını, insanını düşünmeden silah baronlarına, uyuşturucu kaçakçılarına ve sermayedarlara hizmet etmek için çocuk, yaşlı ve kadınların canına kıyan, ibadet mekanlarını dahi yok etmekten çekinmeyen, anneleri göz yaşına boğan vahşi teröristleri yok etmek için uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanarak barış pınarı harekatını yapan kahraman ordumuzun ve Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ve her türlü desteği verdiğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. Ordumuzun terör örgütlerini ve yandaşlarının kökünü kazıyacaklarına olan inancımız tam ve kesindir” ifadelerini kullandı.

TABİPLERDEN BARIŞ PINARI

HAREKATI’NA DESTEK ÇAĞRISI

Yıllardır terör belasıyla uğraşan Türkiye’nin bu uğurda haklı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini söyleyen Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Barış Pınarı Harekatı’nın destekçisi olduklarını ifade etti.

“Milletimizin tarihte oynadığı rolü çok iyi bilen ve mevcut emperyal emelleri önünde bizi en önemli engel olarak kabul eden ülkeler, basit ve incir çekirdeğini doldurmayan gerekçelerle birbirine düşman ettiği bölge insanının zaaflarından da faydalanarak Ortadoğu ülkelerini, taşeron örgütler kurarak yönetme sevdasını sürdürüyor” diyen Seyit Karaca, “Son 30 yıldır bizim başımıza da musallat edilen PKK terör örgütünü, sınır komşularımızın yaşadıkları kargaşalı ortamdan da faydalanarak onların topraklarında palazlandırması sonucu, etrafımız ve özellikle Suriye sınırımız tam anlamıyla teröristlerin cirit attığı bir çöplüğe dönüştü. Adlarını değiştirerek farklı oldukları kanaatini yaymaya çalışan terör örgütü, adı ne olursa olsun düşmanımızdır. Bu çöplüğün önemli bir kısmı daha önceki operasyonlarda temizlenmişti. Ancak temizlenen bölgelerden diğer alanlara ve özellikle Fırat’ın doğu tarafına kaçanlar için de bir süpürme harekatı şarttı. İç ve dış tehditlere karşı ülkesinin güvenliğini sağlayan ve komşu ülkelerin toprak bütünlüğünü savunan ve bunun için gayret eden güvenlik güçlerimiz bugün o bölgenin de çöplerden arındırılması için “Barış Pınarı Harekatı”na başladılar. Allah (C.C.) güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. 14 Mart 1919’da olduğu gibi, biz Türk Hekimleri olarak, aynı ruhla, bağımsızlık ve istiklalimize göz diken herkese karşı devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim