AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “Artık önyargıları yıkma zamanıdır. Zaman, ülke olarak bütünleşme, dayanışma ve kaynaşma zamanıdır.  Bu konuda Konya ve Diyarbakır büyük rol alabilir” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve İl Teşkilatı’nın aileleriyle birlikte yaklaşık 1,5 ay önce Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’i kapsayan Güneydoğu Anadolu ziyaretinin ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da Konya’ya gelerek AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’u makamında ziyaret etti. AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Mustafa Varol, Mustafa Dündar, Serhan Güngör ile Mustafa Yazlık’ın da hazır bulunduğu ziyarette Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır teşkilatı olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Sorgun’a bilgi verdi.  Hz. Mevlana ve Şems Tebrizi’nin memleketi Konya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır gibi Konya’nın da tarihi, beşeriyeti ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Altaç; “İl Başkanımız Sayın Ahmet Sorgun ve teşkilat mensuplarımız, yaklaşık 1,5 ay kadar önce şehrimize ziyarette bulundular. Bu ziyaret bizleri çok mutlu etmişti. Oldukça faydalı geçen o ziyaretin ardından bizler de iadeyi ziyarette bulunarak Konya’dan Diyarbakır’ın nasıl göründüğünü anlamak istedik. Partimizin kardeş şehirler projesi de bu amaca hizmet ediyor. Bu proje ile Batı illerindeki vatandaşlarımız Doğudaki illerimizdekilerle; Doğudaki illerimizde yaşayan insanımız da Batı illerindeki vatandaşımızla bir araya geliyor ve daha iyi kaynaşıp birbirlerini anlamaya başlıyorlar. Aslında Hz. Mevlana’nın tüm dünyaya yayılan ve etkisi günden güne artan öğretilerin çözüm sürecinde de önemli bir yol gösterici olabilir” dedi.
BÜTÜNLEŞMEYI SAĞLAMLAŞTIRMALIYIZ
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve İl Başkan Yardımcılarını Konya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 1,5 ay önce Diyarbakır’a gittiklerini hatırlatan Başkan Sorgun, şunları söyledi: “AK Parti Diyarbakır İl Başkanımız Sayın Aydın Altaç ve Yürütme Kurulu Üyeleri’ni Konya’da ağırlamak bizler için büyük mutluluk. Aslında bu ziyaret ve buluşmalar, ülke insanının birbirlerini tanıması ve anlaması için önemli bir fırsat. Biz de il teşkilatımız ve aileleriyle birlikte 1,5 ay kadar önce Güneydoğu gezisi yapmıştık. O ziyaret, bizlere de çok şey kazandırdı. Sık sık oralara gitmeli oradaki insanımıza bir şeyler söylemek yerine sadece onlara dokunmak veya onlara temas etmek bile çok şeyi değiştirebiliyor. Dolayısıyla artık önyargıları yıkma zamanıdır. Zaman, ülke olarak bütünleşme, dayanışma ve kaynaşma zamanıdır diye düşünüyorum. Bu konuda Konya ve Diyarbakır büyük rol alabilir.” AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve İl Yürütme Kurulu Üyeleri, daha sonra AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve İl Teşkilatı ile birlikte Hz. Mevlana Müzesi’ni de gezerek müze ve Hz. Mevlana hakkında bilgi aldı.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim