AK Parti Konya İl Teşkilatı, medya buluşmaları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Yenigün Gazetesi, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde milletvekilleri ve Belediye Başkan Adayları ile bir araya geldi. Düzenlenen programa AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve basın mensupları  katıldı.

‘ÖNÜMÜZDEKİ 4,5 YIL TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR HAMLE DÖNEMİ OLACAK’

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra her zamankinden daha gayretli bir şekilde vatandaşa hizmet götüreceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Yeni hükümet sistemi, yeni belediye başkanlarımız, yeni bir çalışma şevki ve azmiyle önümüzdeki seçimsiz 4,5 yıl Türkiye için büyük bir hamle dönemi olacak. Biz gerek Konya'mızda gerekse ülkemizde sürekli bir kaosun, kavganın, gürültünün, ayrımcılık çabalarının artık bitmesini istiyoruz. Birileri çıkıp sırtını terör örgütlerine dayadığını söylüyorsa, yaptıkları gizli ittifakları milletten gizleyerek, adaylarının hangi partiden aday olduğunu gizleyecek afişler yaparak seçim çalışması yapmaya çalışıyorsa, milletimizin de bunu takdir etmesini istiyorum. Özellikle bağımsız adayların söylemlerinin yanlış olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Seçildikten sonra tekrar partilerine dönecekleri şeklinde söylemelerde bulunuyorlar. Ancak açık ve net söylüyoruz ki AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin aldığı kesin bir karar var. Bizden ayrılıp bağımsız aday olarak çıkanların hiçbirinin geri dönemeyeceğini çok açık ve net ifade ediyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı’nın masa başında, birtakım pazarlıklarla kurulmuş bir ittifak olmadığına işaret eden Leyla Şahin Usta, “Tam tersine Konya'nın ve bu ülkenin menfaatleri ve çıkarları, bir beka meselesi düşünülerek kurulmuş bir ittifaktır. O yüzden birileri 'ben bakan koltuğuna geçemedim' diye partisini ve davasını terk edip ayrıldıysa, tekrar o partiye ve davaya dönmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Usta Bağımsız adayların, seçimi kazanmaları halinde şehirlere güçlü hizmetler yapamayacağına inandığını belirterek hükümetiyle, büyükşehir belediyesiyle uyumlu ilçe belediye başkanlarının daha verimli çalışmalar ortaya koyacağını kaydetti. 

HEDEF 31 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR 

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, “Bu şehir ilk günden bu yana partimize dört elle sahip çıktı. Liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın etrafında her dönem güçlü desteklerini esirgemediler. Bu yerel seçimlerde de inşallah 31 ilçemizde ve Büyükşehir Belediyesinde Cumhur İttifakı olarak yüz akı ile çıkmayı arzu ediyoruz. Kıymetli hemşerilerimizin o feraseti ve basireti Türkiye’nin gelecekle ilgili kaygılarını aşacak. Güçlü bir şekilde yoluna devam edecek şekilde destek verecek. Tüm adaylarımızın kamuoyunun yakinen tanıdığı, belediyecilik tecrübesi olan, şehri tanıyan, hizmet edecek bir takım oyunu kuruyoruz inşallah. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’ya teşrifleriyle Cuma saat 14.00’de Kılınçarslan Meydanında Konyalılarla buluşacağız. Mitingimize tüm Konyalı hemşerilerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SAHADA KARŞILIĞINI  BULDU’ 

Programda konuşan Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş da, “Bugün itibariyle aday olduktan sonra 62. günü tamamladık. Geriye sadece 10 gün kaldı. Konya’da güçlü bir medya var. Duruşunu ve istikrarını bozmadan, gücünü zayıflatmadan ve her geçen gün sayısı artarak güçlenen bir medyamız var. Gönül Belediyeciliği sloganı altında tevazu, samimiyet ve gayretle açıklanan seçim mottosunun sahada ne kadar doğru olduğunu gördük. Vatandaşlarımız tarafından yapacağımız hizmetlerle beraber nasıl başkanlık yapacağımız ile ilgili sorularla da çokça karşılaştık. Gönül Belediyeciliğin sahada ne kadar karşılığının olduğunu gördük. İnşallah şu anki süreçte, yine nasip olursa başkanlık sürecinde Gönül Belediyeciliği sloganı altında tevazu, samimiyet ve gayret ile açıklanan seçim mottosu hiç eksilmeden devam edecek” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ İLE İSTİŞARELERDE BULUNUYORUZ’

Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca ise, “60 günlük süreçte bütün hemşerilerimiz ile buluşmaya gayret ettik. Şuanda 10 günlük bir süre kaldı. Bu süre zarfında da inşallah gidemediğimiz yerlere gideceğiz. Sıkamadığımız elleri sıkmaya gayret edeceğiz. Bu vesile ile de hemşerilerimizden dua bekliyoruz. Vatandaşlarımız ile hep beraber istişarelerde bulunuyoruz. Konya basını ile uyum içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrimizi Belediye Başkanlarımız ve vatandaşlarımız ile hep birlikte 2023 vizyonuna taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

‘KALKINMA YEREL DE BAŞLAR’

Selçuklu Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı da , “Seçim sürecimiz tüm hızıyla devam ediyor. Cumhur İttifakının adayları olarak hepimiz gece gündüz demeden sahadayız. Biz önümüzdeki 2023 genel seçimlerine kadar 4 yılı aşkın istiklal sürecini güçlü bir şekilde yakalamak için çaba sarf ediyoruz. 24 Haziran seçim sürecinden sonra hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi güçlü bir şekilde kuruldu. Hem de TBMM’de Cumhur İttifakı ile güçlü bir birliktelik temin edilmiş oldu. 31 Mart seçimleri ile inşallah yerelde de Cumhur İttifakı adayları olarak güçlü bir yerel yönetimler birliğini temin ederek, 2023 genel seçimlerine kadar seçimsiz kesintisiz bir istiklal sürecini inşallah ülke ve millet olarak yakalamanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bunu temin ettiğimiz zaman inanıyoruz ki, hem yerelde hem de ülke genelinde çok büyük atılımları yapma imkanımız olacak. Bunun için önümüzde hiçbir engel yok. Ülkemizin bölgesinde ve kürsel bir güç odağı haline gelmesinde hiçbir engel yok. Bizler yerel yönetimler olarak diyoruz ki Kalkınma yerelde başlar. Yerel yönetimlerde Cumhur İttifakı ne kadar güçlü olur ise ülkemizin kalkınmasına ve büyümesine de  o kadar katkı sunar. Bu anlamda bütün vatandaşlarımızdan en güçlü desteği bekliyoruz. Ve inanıyoruz ki 31 Martta Konya merkez başta olmak üzere bütün ilçelerde Cumhur İttifakı olarak en iyi sonuçları alarak 31 Mart sonraki süreci güçlü bir şekilde başlatmış olacağız” dedi.

‘SEFER BİZDEN, ZAFER ALLAHTAN’DIR’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay da, artık son düzlükte olduklarını ve temponun arttığı bir zamanda olduklarına dikkat çekerek, “ Bizler çok çalışıp gayret ediyoruz ama teşkilatlarımız bizlerden daha çok çalışıyor. Herkes kendisi seçilecekmiş gibi daha fazla gayret ederek üstün bir çaba sarf ediyor. Konya’nın tüm ilçelerinde SKM’nin programlarına bağlı olarak hepimiz birlikte gayret ediyoruz. İnşallah sonuç da bereketli olacaktır. Buna da inanıyoruz. Konya her zaman sandık önüne konduğunda gereğini yaptı, bu seçimde de 31 ilçemizde ve Büyükşehir’de bunu yapacaktır. Buna inanıyoruz. Cuma günü Konya’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacağız. Saat 14:00 da Kılınçarslan Şehir Meydanında gerçekleştireceğimiz tarihi mitingimize bütün Konyalı hemşerilerimizi davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Konya’ya her geldiğinde önemli müjdeler verdi Konyamıza. Konyalılar da onu bağrına bastı. Çok coşkulu şekilde karşıladılar. İnşallah Cuma günü de Kılınçarslan Meydanı tarihi günlerinden birini yaşayacak. Bir taraftan da Belediye Başkanlığı görevimize devam ediyoruz. Benim Şehrim sloganı ile hayata geçireceğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.  Yeni hazırlıklar yapıyoruz. Dün akşam da şehrimize renk katacak 54 noktada led ekranların açılışlarını gerçekleştirdik. Şuanda deneme yapıyoruz. Böylece trafik yoğunluğunu, trafikteki süreleri ve olağanüstü durumlarda yönlendirme yapacağımız bir sisteme şehrimiz kavuşmuş oldu. Bunun gibi birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Bu dönem daha da güçlüyüz. Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz ve Konyalı iki bakanlarımız ile birlikte şehrimize hizmet etmek için büyük bir imkan oluştu. İlçe Belediye Başkan Adaylarımız ile koordinasyonumuz tam. Arkadaşlarımızın hepsi belediyeciliğin kitabını yazmış . Belediyecilikte uzman arkadaşlar. 31 ilçede tüm adaylarımız bu niteliklere sahip. İnşallah 26 ilçede AK Parti’nin 5 ilçede MHP’nin adaylarını Cumhur İttifakı çatısı altında seçimi kazanması için gayret ediyoruz. Çaba sarf ediyoruz.  Sefer bizden, zafer Allahtan’dır” ifadelerini kullandı. Ardından programa katılan gazeteciler, seçime giden sürece ilişkin merak edilenleri sordu. 

‘KONYA’NIN SORUMLULUĞU ÇOK  FAZLA’

Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da programda gerçekleştirdiği konuşmada Gönül Belediyeciliğinin Konya’da hakim olduğuna dikkat çekerek, “1950’lerden bu yana Gönül Belediyeciliğinin var olduğu şehirdeyiz. Gönül yapmanın öncüsü olan bir şehirdeyiz. Bu nedenle Konya’nın sorumluluğu çok fazla. Sadece Anadolu coğrafyasında değil, İslam coğrafyasında liderlik misyonu var. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte belediyecilik anlamında işin kabasının hal olduğunu, önümüzdeki dönemeçte daha detaylı , daha derinlemesine hizmetlerin yapılacağına ilişkin umut ve beklentilerimizi ifade ediyor, aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim