Recep Çınar (75), kasıklarında ve vücudunun çeşitli yerlerindeki şiddetli ağrıları, aldığı ilaçlarla dindirmeye çalıştı. Ağrıları devam eden Çınar, yakınlarının ısrarına rağmen doktora gitmedi. Son bir ay ağrıları çoğalan ve idrar yapamamaya başlayan Çınar, sağlık problemleri gün geçtikçe daha da artmaya başlayınca Konya Farabi Hastanesine başvurdu.

Yapılan tetkiklerde Çınar'ın mesanesinde çok sayıda taş olduğu fark edildi. Ameliyata alınan Çınar'ın mesanesinden, leblebi büyüklüğünde 55 taş çıkarıldı.

Böbrek yetmezliğine kadar gidebiliyor

Hastanenin Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akın Yolaş,hastalarının 6 ay önce idrar kaçırma, sık idrara gitme, idrarda yanma, kasıkta ağrı şikayetlerinin başladığını, ancak doktora başvurmadığını öğrendiklerini söyledi.

Kendilerine idrar yapamama şikayetiyle gelen hastanın muayenesinde, mesanesinde çok sayıda taş olduğunu belirlediklerini ifade eden Yolaş, vakit kaybetmeden Recep Çınar'ı ameliyata aldıklarını anlattı. Yolaş, şunları kaydetti:

"Kapalı ameliyatla hastanın mesanesinden leblebi büyüklüğünde 55 taş çıkarıldı. Prostat tedavisi uygulandı. Bu tür hastalara, idrar yapamadığı için hemen müdahale edilmesi gerekiyor. Dikkat edilmezse kişi, böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. Enfeksiyon riski vardı. Hasta idrar yapamamaya başlayınca, yani durum son noktaya gelince bize başvurdu. İnsanlar, bu tür ağrıları hafife almamalı. Bu tür durumlarda hastanın kendisinin bile tahmin edemeyeceği ağır sonuçlar ortaya çıkabilir. Ağrıların artmasını, rahatsızlığın ilerlemesini beklemeden hemen doktora başvurulmalıdır."

Recep Çınar da ilk başlarda ağrılarını önemsemediğini dile getirdi. İdrarını yapamama nedeninin mesanedeki taşlardan olduğunu öğrendiğinde, gerekenin hemen yapılmasını istediğini aktaran Çınar, "Leblebi büyüklüğünde taş çıkartıldığını öğrendiğimde çok şaşırdım" dedi.

Kaynak: AA

Editör: TE Bilişim