Selçuklu ilçesi Alaaddin İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrencilerin karnelerini dağıtan Vali Cüneyit Orhan Toprak, çocuklara tatilde dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. Sınıfları tek tek gezen Toprak, öğrencilerle sohbet etti. Törene Karatay Kaymakamı Selim Parlar, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da katıldı. Kentte 450 bin 492 öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

ÜÇÜZLERİN KARNE HEYACANI

Akşehir Yıldırım ilkokulunda öğrenim gören üçüz öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Aynı sınıfta okuyan üçüzler karnelerini alırken, farklı bir heyecan yaşadı. Yarıyıl tatilini ders çalışarak, oyun oynayarak ve eğlenerek geçireceklerini ifade eden üçüzler, arkadaşlarından ayrılacakları için üzgün olduklarını söyledi. 3 / F sınıfı öğretmeni Serdar Şükrü Gül, "Öğrencilerimiz başarılı, dört dörtlük maşallah. Üçüzler derslere aktif olarak katılırlar. Kitap okuma yarışmalarında genellikle ilçe çapında birinci olup Akşehirimizi temsil ettiler." dedi. Üçüzlerin babası, Akşehir İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nejat Tolga Kayan da okula gelerek, üçüzlerin karne sevincine ortak oldu.

AKŞEHİR’DE ÖNCE AÇILIŞ, SONRA KAPANIŞ

Akşehir'de okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Yıldırım ilkokulunda düzenlenen karne töreni öncesi Akıl Zeka Oyunları Sınıfı'nın açılışı yapıldı. Tırmanma duvarında bir öğrencinin zirveye çıkarak, elinde Türk bayrağını sallaması törende büyük alkış aldı.

Törende konuşan İlçe Kaymakam Mehmet Türk, "2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladık. Öncelikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Teşekkür ya da takdir alın veya almayın, hiç önemli değil. Hepiniz başarılısınız. Notları zayıf olanların ikinci dönemde kurtaracaklarından hiç şüphem yok. Önemli olan çocuklarımızı kişilikli birer birey olarak okula kazandırmamızdır. Eğitim sadece okulla ibaret değil, eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreci ifade ediyor. Onun için bizler, özgüveni yüksek bireyler görme gayretindeyiz. Gerek liseye geçiş, gerekse üniversite sınavlarında Akşehir'in başarısı ortalamaların üzerindedir. Ülke olarak 2023 vizyonumuz var. Bu vizyona çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde ulaşacağız." dedi.

İlçede 32 yıl önce öğrencilik yapan İlçe Garnizon Komutanı Tolga Yuvalı da, "Değerli öğretmen arkadaşlarım, değerli velilerim. Serpil öğretmenimin 32 yıl önceki karnemde imzası var. Mezun olduğum okulda bugün sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum ve anılarım tazelendi." diye konuştu. Törende konuşan Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu da öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

YUNAK’TA 4 BİN 2 ÖĞRENCİ KARNE ALDI  

Yunak’ta 4 bin 2 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. İlçe protokolünün katıldığı karne töreni Akşemseddin ilkokulunda yapılırken, öğrencilere karne ve belgeleri dağıtıldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, törende öğrencilerle yakından ilgilenerek karne ve belgelerini dağıttı. Öğrencilere iyi bir tatil yaparak yarıyıl tatillerini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Akbulut, öğretmen ve velilerle bir süre sohbet etti. Törene Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut'un yanı sıra ilçe Cumhuriyet Savcısı Ömer Polat, Jandarma Komutanı Adem Güneş, Emniyet Amiri Ufuk Başlık, Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu katıldı.

TATİLDE BOL BOL KİTAP OKUYUN TAVSİYESİ

Halkapınar Kaymakamı Yusuf Melikşak Aydın, ilçede düzenlenen törende öğrencilere karnelerini dağıttı. Kaymakam Yusuf Melikşak Aydın, Atatürk ilkokulu öğrencilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saffet Çağlar İlçe Jandarma Komutan Aşır Aslan Çağ, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mümin Özev'le karnelerini verdi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Aydın, öğrencilere tatilde bol bol eğlenmeleri ve çok kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Programda protokol üyeleri, başarılı öğrencilere karne ve hediyelerini verdi.

ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ HEDİYEYLE ALDI

Sarayönü ilçesinde 4 bin 411 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Merkez Anaokulu'nda düzenlenen karne töreninde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.  Kaymakamı Tarık Bahadır, bazı sınıfları gezerek çocuklara karnelerini dağıttı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Bahadır, tatillerini iyi değerlendirmelerini tavsiye ederek çeşitli hediyeler verdi.

HÜYÜK’TE KARNE SEVİNCİ YAŞANDI

Konya'nın Hüyük ilçesinde, öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Hüyük İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen karne töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ünal, öğrencilere iyi tatiller dileyerek, tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiyesinde bulundu. Ünal, konuşmasının ardından öğrencilere belge ve karnelerini verdi. Törene, Milli Eğitim Şube Müdürleri Kenan Çağlıyan ve Ahmet Atık, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

HABER MERKEZİ /AA /İHA

Editör: TE Bilişim