Sorunlarını konuşmak için geniş katılımlı toplantı düzenleyen Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, şehir trafiğinin azalması için okul saatlerinin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı 



Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası üyeleri yaptıkları faaliyetleri hakkında bilgi vermek için Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonu’nda bir araya geldiler.  Programa, Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı muharrem Karabacak,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Hüseyin Erdem, Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bekir Duvarcı ve çok sayıda minibüsçü ve dolmuşçu katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Konya’ya yakışır bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek,  “Konya inanç turizminin, hoşgörünün başkenti. Hoşgörünün başkentinde bizlerde hoşgörü içerisinde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu şehre hizmet edenler büyük işlere imza atmış kişilerdir. Biz de oda olarak üyelerimizden ve şehir yöneticilerimizden aldığımız güçlerle çalıştık. Uzak yerleri yakın ettik. Sadece biz değil hükümetimizde çalışarak Konya Ankara arasını yakın etti. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki birçok odanın internet sitesinde bizden övgü ile bahsediyorlar. Bu övgünün oluşmasında emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ederim” dedi. Okul servislerindeki gözetmenler konusunu da esprili bir şekilde dile getiren Karabacak, “Şu anda ki okul servislerinde çalışan gözetmen arkadaşlarımızın lise mezunu olma şartı var. Ama bizim servisçi arkadaşlarımızın eşlerinin çoğu ortaokul mezunu. Bazı arkadaşlarımız servislerinde eşlerini çalıştırmak istiyor, bunun içinde ‘Bir daha mı evlenelim’ diye soruyorlar” diyerek latifede bulundu.
Minibüsçülerin herkesten önce kalkan kesim olduğunu söyleyen Karabacak, “Okul saatlerinin bizlerle görüşerek, yeniden değiştirilmesini öngörüyoruz. Bunun nedeni de servis araçları trafikte çokça rastlanan araçlardan. Bunun için saatler değişirse trafikte biraz rahatlar” diyerek konuşmasını bitirdi.
DURAK DIŞINDAN YOLCU ALMAYIN



İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal şoförlere durak dışında yolcu almayın diyerek, “Bildiğiniz gibi minibüsçülerin en büyük sorunları biz polislerledir. Ama biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz. Ceza yaptırım şekillerinin en sonuncusu. Biz her zaman kalite artıracak hizmetlerin yanındayız. Bunun içinde sizden bir ricamda vatandaşları durak dışı yerlerden almayın. Bu durum şehir trafiğinin aksamasına neden oluyor. Vatandaşları duraklara siz yönlendirin” diyerek uyarıda bulundu. Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’da sistemin değiştiğini söyleyerek, “Önceleri devlet dairelerinde bugün git, yarın gel diye vatandaşı uğraştırırlardı. Millet gide gele gide gele, derdini unutur hale geldi. Ama şimdi sorunları öteleme için değil, çözmek için çalışıyoruz” dedi.
VELİLER SİZE GÜVENİYOR



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, velilerin servisçilere güvendiğini söyleyerek, “Osmanlı Devleti’nde Ahilik sistemi vardı. Oraya Müslüman olmayan çocuklar alınmazdı. Ahilik sisteminde yetişen çocuklar esnaf olurlardı. Şimdi de bu görevi sizler sürdürüyorsunuz. Aileler sizlere güvendiği için çocuklarını emanet ediyor. Bu nedenle sizlerde taşıdığınız canların sorumluluğunu bilerek çalışıyorsunuz ve buna göre hareket ediyorsunuz. Sizler ulaşım sorununu çözüyorsunuz bizlerde sizlerin ve diğer vatandaşların çalışma ile ilgili olan sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bunun içinde gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem de Başbakanın Konya sevdalısı olduğunu söyleyerek, “Sayın Başbakanımız her seferinde kültür ve turizm şehri Konya’ya gelmeye çalışıyor. Hatta ‘Dünyaya ikinci kez gelme şansım olsa Konya’da doğmayı isterdim’ diye dile getiriyor. Okul servisi çalıştıran arkadaşlarımız lise mezunu birisi ile evlenmeyi düşünmek yerine eşlerine açık öğretim yolu ile liseyi bitirmeyi tercih etsinler. Yeni eğitim sistemi ile bunları daha kolay hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. Programın sonunda protokol üyelerine kente ve minibüsçülere gereken desteği gösterdikleri için plaket takdim edildi. Plaket törenin ardından Cemo düğün salonu’nda ölmüş şoförler için mevlit okutuldu ve yemek verildi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim