Çok sayıda Genç MÜSİAD üyesini katıldığı konferansta konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “2000 yılında temeli Konya’da atılan Genç MÜSİAD, bugün önemli bir noktaya gelmiştir. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük ve en yaygın Genç işadamları yapılanmasına dönüşen Genç MÜSİAD’ın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. MÜSİAD’ın en büyük değerlerinden biri olan Genç MÜSİAD, bizim adeta göz bebeğimizdir. 

Geleceğimiz bizim gençlerimizdir, en büyük beşeri sermayemiz de gençlerimizdir. Genç nüfusun potansiyeli ve enerjisi yüksektir. Gençlerimizi doğru yönlendirebilirsek, yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Gençlerimizi doğru yönlendirmemiz ve potansiyellerini ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bunu da gerçekleştirebileceğimiz yerler oldukça azdır. 

Bildiğiniz gibi, millet olarak yakın geçmişte bir 15 Temmuz travması yaşadık. Bu süreçte, bağımsız olmayan zihinlerin, yönlendirmeye açık iradelerin, sorgulamadan tabi olan robotlaşmış insanların toplumlar için ne büyük bir tehlike olduğunu hep birlikte gördük. 15 Temmuz girişimini başarısız kılan en kritik etken ise, hiç kuşkusuz, o gece bağımsızlığına ve değerlerine yönelen saldırıyı fark ettiği anda, hiçbir yerden talimat beklemeden hür iradesiyle ve imanıyla, korkusuzca meydanlara dökülen Müstakil ruhlu insanların varlığıydı.

MÜSİAD, gençlerimiz için bir okuldur. Gençlerimizi iyi yetiştirebilmek için Genç MÜSİAD’a elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz. MÜSİAD da geçirdiğiniz her bir dakika sizler için birer kazançtır. Burada geçirdiğiniz her bir dakikanın boşa geçmediğini edindiğiniz tecrübeler ile ileride fark edeceksiniz. Önünüzde çok ciddi bir fırsat var. Özellikle kendinizi geliştirme ve önünüze koyduğunuz hedeflere ulaşma noktasında zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirmelisiniz. MÜSİAD’ın bütün imkânlarından da sonuna kadar faydalanmalısınız. 

Dünyada teknoloji her an değişmektedir. Bu değişime çok hızlı ayak uydurmalı ve değişimi yakalamalısınız. Ekonomimizi güçlendirmek için ileri teknoloji ve katma değeri yüksek olan üretime geçilmelidir. Bunları gerçekleştirebilmek için de donanımlı gençlerimizin bilgisine ihtiyacımız vardır.  Sizler her ne olursa olsun, hayatınız boyunca inandığınız değerlerden taviz vermemelisiniz. Doğru seçeceğiniz arkadaşlarınızla birlikte hareket etmelisiniz. Hayatınızda karşılaştığınız zorlukları birlikte üstesinden gelin. Ailenizle ve arkadaşlarınızla istişarelerde bulunun. Bunu sürekli hale getirmelisiniz. İstişareler hayr vardır. İstişaresiz karar almamaya çalışın. Unutmayın ki, inanırsanız, çalışırsanız ve azmederseniz mutlaka başarırsınız. Birlik ve beraberliğinizi bozmadan araştırmaya, geliştirmeye, üretmeye devam edin” dedi. 

Programın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Safa Botsalı, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka’ya hediye takdim etti. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim