Konya Minibüsçüler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Samat, Cafer Yayla ve Erdoğan Uslu’nun girişimleri ile bir araya gelen İlkokul arkadaşları 35 yıl önce kendilerini 1. Sınıftan 5. Sınıfa kadar okutan sınıf öğretmenleri Fatma Bıyık’ı bulmak için harekete geçti. Uzun bir aramadan sonra öğretmenlerini bulan vefalı öğrenciler öğretmenlerini evinde ziyaret etti. Öğretmenleri ile uzun süre sohbet eden ve yeniden ilk okul günlerini yaşayan vefalı öğrenciler daha sonra öğretmenlerine çeşitli hediyeler vererek güzel bir mekanda misafir etti.

35 yıl sonra öğrencilerinin kendilerini arayıp bulmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Fatma Bıyık, “Vefa demek ki sadece İstanbul da bir semt adı değilmiş. Öğrencilerimi yıllar sonra yeniden görmek ve onlarını hepsinin güzel bir yerlerde olduğunu öğrenmek beni de çok mutlu etti. Bu vesile ile gönlümü alan tüm yavrularımı bir kez daha yürekten kucaklıyorum. Sağ olsunlar” dedi.

Programın gerçekleşmesinde önderlik eden Veysel Samat ise amaçlarının yıllar önce kendilerini okul hayatı ile buluşturan öğretmenlerini bulup ellerini öpmek olduğunu ifade ederken, “Günümüzde öğretmen ve öğrenciler arasında ne yazık ki üzülerek izlediğimiz olaylar bizleri çok üzüyordu. Bizlerde böyle bir dönemde tüm öğrencilere örnek olmasını arzu ettiğimiz bir program düzenledik. Bundan da çok mutlu olduk” dedi.

HABER MERKEZİ