KOMEK’in adeta bir halk üniversitesi mahiyetinde olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’ndeki programda Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Akyürek, KOMEK’in Konya’da çok önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.
KOMEK’in adeta bir halk üniversitesi mahiyetinde olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Bir üniversite öğretim üyesi sayısı kadar öğretmenimiz var. Bir üniversite öğrenci sayısı kadar da her yıl kayıtlı kursiyerimiz var. Bugün için eğitim gören 11 bin 783 kayıtlı kursiyerimiz var. Bugüne kadar KOMEK’ten istifade eden sayısı 124 bin 578. Eğitim verilen mesleki branş sayısı da 138. Bu tablo bize gösteriyor ki KOMEK bir halk üniversitesi konumuna gelmiş durumunda. Bu hizmetin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen çalışma arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Konya’da merkezi ilçe belediyelerinin yürütmekte olduğu mesleki eğitim faaliyetlerinin KOMEK çatısı altında bir koordinasyonla yürütüleceğini hatırlatan Başkan Akyürek, böylece daha güçlü bir markanın oluşmuş olacağını dile getirdi. KOMEK’in Türkiye çapında ve uluslar arası boyutta da şehir markasına önemli katkıda bulunduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Biz aslında milletimiz, memleketimiz ve gelecek nesiller için çalışıyoruz. Karakterli, düzgün, geleneklerine, inançlarına bağlı, topluma mutluluk veren, kendisiyle barışık olduğu için mutlu olan insanlar yetiştirmemiz gerekiyor.”
Konuşmasında, öğretmenlerin toplum için her zaman rol model olduklarını vurgulayan Başkan Akyürek, Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek, öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi. Başkan Akyürek, kanser tedavisi gören öğretmen Şerife Bayar ile ağır bir trafik kazası geçiren Hatice Tasa Yılmaz’a da geçmiş olsun dileklerine bulundu.  KOMEK öğretmenleri de destekleri nedeniyle Başkan Akyürek’e çiçek takdim etti.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim