Karaman Anadolu Lisesi öğrencileri, Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü bir proje kapsamında, ''saygı''nın toplum hayatındaki yerine dikkat çekmek için semt pazarı esnafına çay ve simit ikramında bulundu.  Karaman Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Yıldırım, semt pazarında yaptığı açıklamada, eğitimin sadece bilgi değil aynı zamanda tecrübeyi içermesi gerektiğine inanarak böyle bir hareket içine girdiklerini belirtti. 
Saygının insan olma bilincini ifade eden bir duygu ve milletleri ayakta tutan toplumsal bilinç olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:  ''Öğrencilerimiz sabahın 07'sinde çay ve simit dağıttı. Burada mesele dağıtılan bir bardak çay ya da bir tane simit değil. Biz öğrencilerimizin kendi hayatlarının dışındaki hayatlarında farkına varmasını istiyoruz. Sabahın köründe, gecenin karanlığında da çalışanlar olduğunu görsünler ve yaşadıkları hayatı inşa edenlerin sadece entelektüel kesim olmadığını bilsinler istiyoruz. İnsana saygının, alın terine saygının güzel bir ifadesi olacağını düşünerek böyle bir proje yürüttük. Esnafımız da öğrencilerimiz de oldukça memnun oldular.'' 
Okul Rehber Öğretmeni Seda Tan ise öğrencilerin alın terinin, insan emeğinin, daha da ötesinde insanın farkında vardıkları bildirdi. Pazar esnafı da düşünülmüş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
AA
 
Editör: TE Bilişim