YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıtları devam ediyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı iki yurdun tamamlanmasıyla Konya’da KYK bağlı yurt kapasiteleri yüzde 32 arttı. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, KYK yurt başvuruları ile ilgili süreci ve Konya’daki devam eden yurt inşatlarını ve kapasitelerini Yenigün’e anlattı.

BAŞVURULAR 26 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ SONA ERECEK

KYK yeni dönem yurt başvuruları başladığına dikkat çeken Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz , “2019-2020 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüzün 19 Ağustos Pazartesi günü başlayan yurt başvuru süreci 26 Ağustos Pazartesi günü 23:59’da sona erecek.  Öğrenciler yurt başvurularını e-devlet üzerinden dolduracakları bir form ile kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanları alınacak.  Başvurular bittikten sonra Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden yerleştirmeler başlayacak.  Öğrencilerimiz başvuruları e – devlet üzerinden gerçekleştirecekleri için başvuru yapacak öğrencilerin mutlaka e- devlet şifreleri olmaları gerekiyor. Öğrencilerimiz şifreleri PTT şubelerinden alabilirler.  Yurt başvurularından yaşanabilecek sorunlar ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün çağrı merkezi var.  Yine KYK_DESTEK adlı Twitter hesabımız var.  KYK Kurumsal İletişim Merkezimizin çağrı merkezimizin numarası 444 1961 telefona ve adreslere öğrenciler yaşadıkları sıkıntıları aktardıklarında anında sorunlar çözülüyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK ÖĞRENCİ YATAK KAPASİTESİ KONYA’DA’

Türkiye’de en büyük öğrenci yatak kapasitesinin Konya’da olduğuna dikkat çeken Ersöz, “  Şuanda Türkiye’de en büyük yatılı öğrenci yatak kapasitesi Konya’da. 27 bin 525 sayısına ulaşarak. Geçen sene ile bu sene karşılaştırdığımız zaman kapasitemizde yüzde 32’luk artış yaşandı. Bu artışın sebebi 5 bin kişilik erkek öğrenci Yurdunun hizmete açılması, bin kişilik Mesnevi Kız Yurdunun yakında hizmete girmesi sebebiyle Konya Türkiye’de en büyük yatılı öğrenci sayısına sahip oldu.  Konya’da şuanda 29 tane aktif yurdumuz var.  Bu yurtlarımızın 8 tanesi ilçelerimizde 21 tanesi ise merkezde. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Konya’mızda 14 kız öğrenci yurdumuzda 14 bin 29 kız öğrencimiz, 7 erkek yurdundan 9 bin 659 öğrencimiz 8 karma yurdumuzda ise 3 bin 837 öğrencimiz kalacak. Son yıllarda ülkemizin gelişmesi ve zenginleşmesi yurtlarımızın çağdaş hale gelmesinde çok büyük farklılıklar var. Şuanda yeni yapılan yurtlarımız dört kişilik odalar, odaların içerisinde duşlar, tuvaletler, çalışma masaları, mini buzdolapları gibi. Onun dışında devletimizin öğrencilere sabah ve akşam yemeği gibi verdiği katkılarla olumlu yönde öğrencilere değer vererek ilerliyor. Tüm personellerimiz öğrencilerimizi güzel imkânlar sunmak için çaba gösteriyor. Ailelerimiz gönül rahatlığı ile yurtlarımızı tercih edebilirler” dedi. Öte Yandan Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz Kredi ve burs başvuruları ekim ayında yapılacağını ifade etti.

‘KONYA’YA YURT YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR’

Konya’ya yeni yurt yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Ersöz, “ Selçuk Üniversitesi Alaadin Keykubat kampus alanı içerisinde 2 bin+2 bin öğrenci kapasiteli yurt inşaatı ihalesi ve yer teslimi yapılmış, inşaatlar başlamış durumda. İnşatların 2020-2021 eğitim öğretim döneminde bitirilmesi planlanıyor. Yine Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüs alanı içerisinde bin500+bin 500kapasiteli iki yurt inşaatı ihalesi ve inşaatlar başlamış durumda. 2020-2021 eğitim öğretim dönemine bitirilmesi planlanmaktadır”  dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim