Nesiller Sizi Okuyor projesi kapsamında ‘Nesiller Sizi Koruyor’ sloganı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yılına armağan olarak hazırlanan  Niyaz Usta İlkokulu Koridor Kitaplığı düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa Meram Kaymakamı  Resul Çelik, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Toru, Niyaz Usta İlkokulu Müdür Vekili Süleyman Yüğrük eğitimciler ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Niyaz Usta İlkokulu Müdür Vekili Süleyman Yüğrük, “ Meram Niyaz Usta İlkokulu olarak adam olmuş çocuklarla, adam olacak çocukları buluşturmak, bilinçli bir kitap okuyucusu olmak ve 52 günde 52 kitap okuyarak kitaba daha kolay ulaşmak için okulumuzda koridor kitaplığı oluşturulmuştur. Kitap ile gelecek nesillere dokunarak milli ve manevi değerleri önceleyen bir nesil yetiştirmek temel hedefimizdir. Kitap okuma denilince bizlere hep destek olan İl Milli Eğitim Müdürümüz ve kitaplığın oluşmasında her aşamasında bizlere katkı sunan Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban beyefendiye teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca bu kitaplığın okulumuza kazandırılmasında manevi yardımlarını hiç esirgemeyen Niyaz Usta Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Halim Ildırar ve Ahmet Ortadeveci beyefendilere şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.  

‘OKUMAK GÜZELDİR’

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, de konuşmasına Niyaz Usta’yı rahmetle anarak başladı. Karlıer, “ Okumak güzeldir. Okuduklarımızı hayatımıza nakşedeceğiz. Hayatımızda uygulayacağız. Çocuklarımız okumaları ile hayatlarını değiştirecekler.  Bizler sadece öğrenenleri değil. İsteyenleri de safımıza katmalıyız. İnşallah hayırlara vesile olacak.  Bizler inşallah adaleti ve ahlakı elinden bırakmayan bir toplumu inşa edeceğiz. Kitaplığın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.  

‘GÜNLÜK OKUMA SAATLERİ OLMASI GEREKİYOR’

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş da Ekip 42 ile önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çekerek, “Yaklaşık 5 sene önce Ekip 42 diye yola çıktığımız, okuma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunacak projenin bugün bu aşamasına gelmesinden duyduğum memnuniyeti dile getiriyor ve rabbime şükür ediyorum. Maalesef okuyan değil , izleyen bir toplum haline geldik. Bu algıyı yıkmamız gerekiyor. İşte bu tip projeler, bu kültürün yaygınlaşmasına, evde kitap okumaya vesile olmasına bir ön ayak olur. Bizler çocuklarımızın okullarda okumasını,  günlük okuma saatleri olması gerekiyor. Kitabı ailecek okuyalım. İnşallah imzaladığımız protokol ile 2019 yılında 95 okulumuza benzeri bir güzellik katmak için yola çıktık. Üç sene sonra hedefimiz 485. İnşallah hep beraber bu hayırseverlerimizin sayısını artırırsak bütün oklularımızda olmasını istiyoruz. Amacımız çocuklarımızın okullarında, sınıflarında, koridorlarda, hayatın her alanında mutlaka bir kitap ile uğraşalım. Kitabı her alanda görürsek ona karşı sevgimiz ve muhabbetimiz artar. Okuruz, aydınlarınız ve gelişiriz” dedi. Meram Kaymakamı Resul Çelik de yaptığı da açılışın hayırlara vesile olmasını dileyerek, projenin Konya geneline yayılmasının önemine dikkat çekerek, projeye dersek veren herkese teşekkür etti. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim