Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile Kariyer Günü etkinliği düzenlendi. 

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan öğrencilere olan güvenini dile getirerek, öğrencilerin okulda öğrenip uyguladıklarıve ortaya çıkardıkları icatlar ile başta savunma sanayimiz olmak üzere ülkemize her alanda hizmet etmiş olacaklarını ifade etti.

Etkinlikte söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü mesleki eğitimin öneminden bahsederek meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizin sanayi tesislerimizde pratik eğitim almalarının önemine değindi.  Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ise meslek liselerinin ülkemiz sanayisinin en fazla ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikli eleman yetiştiren önemli eğitim kurumları olduğundan bahsetti. Bu okullarımızdan mezun olan gençlerimize, İŞKUR olarak kariyer günleri, istihdam fuarları ve işbaşı eğitim programları olmak üzere birçok alanda hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim