Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarihi Bilinçlenme Topluluğu, yeni eğitim öğretim yılına başlarken ecdadını unutmadı. 

Sosyal bilgiler öğretmenliği öğrencileri tarafından Türkiye Selçuklu devletinin başkenti olan Konya’da şehrin Ulu Camisi olarak inşa edilen ve yanındaki sekiz sultanının kabrini barındıran türbe ile şehrimizin en değerli tarihi mekânlarından olan Alaeddin Camii ve türbesinde anma programı düzenlendi. 

Program hakkında bilgi veren Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güngör Karauğuz,  Alâeddin Tepesi’nin sekiz Selçuklu Sultanına ev sahipliği yaptığını belirterek “Alaeddin Camii haziresinde Selçuklu Sultanları I. Mesud, II. Kılıçarslan, II. Rükneddin Süleyman Şah, I. Gıyaseddin Keyhusrev, I. Alaeddin Keykubat, II. Gıyaseddin Keyhusrev, IV. Kılıçarslan ve III. Gıyaseddin Keyhusrev yatmaktadır. Anadolu topraklarını bize yurt edinen bu Selçuklu sultanlarımızdan II. Kılıçarslan, Miryokefalon savaşını Türk ulusuna armağan ettiği gibi I. Alaeddin Keykubat da Mevlana’yı Konya’ya davet etmiştir. Bu kapsamda sosyal bilgiler öğrencilerimiz ile birlikte sultanlarımızı tekrar Türkiye ve Konya’nın gündemine taşımayı amaçladık. Tarihi Bilinçlenme Topluluğumuzun düzenlediği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri ile birlikte ‘Selçuklu Sultanlarının’ kabirleri başında Yasin-i Şerif okuyarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılımızı açmayı planladık. Eğittim ve öğretim yılımız ülkemiz ve bölümümüz adına hayırlı olur inşallah.” dedi.

Prof. Dr. Güngör Karauğuz’un öncülüğünde gerçekleşen ve 2014 yılında başlayan restorasyon ile hak ettiği ilgiyi tekrar gören Alâeddin Camii’nde düzenlenen program, sosyal bilgiler öğretmenliği doktora öğrencisi Erkan Özçiçek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk İslam Sanatları hocalarından Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Şimşir’in Camii ve türbe hakkında verdiği bilgilerden sonra sultanların kabirleri başında dualar edildi. Çok sayıda üniversiteli öğrencinin katıldığı programın geleneksel hale getirileceği öğrenildi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim