Rektör Prof. Dr.Muzaffer Şeker, yaşanan gelişmelerin ardından üniversitenin önemli birpotansiyel elde ettiğini, 23 ay gibi kısa bir sürede 17 bin öğrenciyeulaştıklarını belirtti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptığıaçıklamada, üniversitenin kuruluşun hemen ardından bir isim değişikliğiyaşandığını ve Selçuk Üniversitesi'nden bazı fakültelerin kendilerinebağlandığını söyledi.
Yaşanan gelişmelerin ardından üniversitenin önemli bir potansiyel elde ettiğiniifade eden Şeker, 23 ay gibi kısa bir sürede 17 bin öğrenciye ulaştıklarınıbelirtti. Öğrenci sayısı, personel sayısı, hastanesi ve fiziki mekanlarıylaüniversitelerinin yeni ama büyük bir üniversite olduğunu aktaran Şeker, yapılanyatırımlarla daha iyi bir üniversite olma yolunda ilerlediklerini vurguladı.
Şeker, Türkiye genelinde bütçe listesinde 145 milyon 364 bin lirayla 40. sıradaolduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''40. sırada olmak ile bütçenin9,5 kat artması aynı şeyler değil. Bu, nereden baktığınıza göre değişir.Bakılması gereken şey; yatırımlara ayrılan miktardır. Yatırımlarda 38 milyon500 bin lirayla 23. sıradayız. İlk 23 içinde bizimle beraber kurulan üniversiteyok. Daha eski üniversiteler var. Bu üniversitelerle kıyaslanmamamız lazım.''
MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ TEK BLOK OLACAK
Üniversitenin önümüzdeki yıla çok önemli projelerle girdiğini anlatan Şeker,yatırım için verilen her kuruşun ayrı yeri olduğunu dile getirdi.
Verilen imkanları en iyi şekilde kullanmak için çalıştıklarına işaret edenŞeker, sözlerine şöyle devam etti: ''Bize verilen her kuruşun hakkını vermeküzere hizmet etmeye çabalıyoruz. Projelerimiz var. Onay alınan çalışmalar var.38 milyon liranın her birinin yeri var. Temelini attığımız üniversitekampüsümüzün inşaatını tamamlayacağız. Yüksek miktarda, buranın ödemelerinegidecek. Bunun dışında 13 ayrı blokta hizmet veren Meram Tıp FakültesiHastanesi'ni tek blok haline getireceğiz. Bir miktar da orası için ayrıldı.Sağlık hizmetinin aksamaması için yeni bir binayı devreye sokacağız.'' Şeker,önemli olanın çalışmak ve hizmet etmek olduğunu, devletin hizmet üretenegerekli desteği verdiğini sözlerine ekledi.
AA


Editör: TE Bilişim