KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci, "KOMÜT sektörümüzde yaşanan sorunlara çözüm üretebilmek ve sektör temsilcilerini yakınlaştırmak amacıyla kurulmuştur" dedi 

Konya'nın önde gelen müteahhitlerin birleşmesi ile kurulan Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) hizmet binası önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Halil Etyemez, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

SEKTÖRÜN BİRLİKTELİĞİ ŞART

Açılış konuşmasını yapan Açılışta konuşan KOMÜT Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirci, "Konya Müteahhitler Birliği olarak gerek temsiliyet bakımından, gerekse çözüm üretme anlamında sektörümüze ciddi katkı sunan bir yapı oluşturma gayretimiz var. KOMÜT (Konya Müteahhitler Birliği) sektörümüzde yaşanan sorunlara çözüm üretebilmek ve sektör temsilcilerini birbiriyle biraz daha kaynaştırmak, yakınlaştırmak amacıyla kurulmuştur. Tabi bu çalışmaları yaparken sektörümüzle alakalı kamuda ya da sivil toplum kuruluşu olarak bizden önce kurulan faaliyet gösteren bütün yapılarla da bilgi paylaşarak ortak bir çalışma içinde olacağız. Bugün geldiğimiz noktada sürekli artan üye sayısı ile Konya'mızda sektörümüzün büyük ve önemli bir bölümü çatımız altında toplanmış bulunmaktadır. Ayrıca İMKON inşaat müteahhitleri konfederasyonu üyesi olduğumuzu da sizlerle paylaşmak isterim. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde oluşan sektör meclisinde de bağlı bulunduğumuz İMKON İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ile birlikte Konya'mızı temsil ediyor ve sektör sorunları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

KURUMLARLA İSTİŞARELİ ÇALIŞACAĞIZ

KOMÜT'ün etkin bir yapıda olacağını aktaran Demirci, "Değerli katılımcılar, KOMUT Konya Müteahhitler Biriliği bundan sonra yürüteceği çalışmalarda ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla her zaman istişare ederek ve kamu menfaatlerini göz önünde bulundurarak çalışmalarına devam edecektir. Bu bakımdan şu ana kadar bizden desteğini esirgemeyen sayın valimiz başta olmak üzere büyükşehir belediye başkanımıza ilçe belediye başkanlarımıza ve diğer tüm kamu kurum ve kuruşlarına huzurlarınızda" diye konuştu.

ÖRNEK BİR BİRLİKTELİK OLDU

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Önemli olan bir binayı açmak değil, müteahhitlerin bir araya gelmesiydi. Bunu başardılar. Kendilerini tebrik ediyoruz. İnşaat sektörü şehrimizin gelişiminde lokomotif olmuştur. Bu noktada değerli firmalarımız büyük işler başarmışlardır. Ama birkaç hususa dikkat çekmek istiyorum. KOMÜT insanlara güven vermeli. Her firmayı üye yapmamalı. İnsanları mağdur edenleri de üyelikten atmalı. Çünkü önemli bir birliktelik. Tekrar bu önemli kuruluşun şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. AK Parti Konya Milletvekili Adayı Halil Etyemez ise, AK Parti ile her sektörün olduğu gibi inşaat sektörünün de önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, "İnşaat sektörünün en iyi yerlere gelmesi için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim