Dedem Çorba, Izgara ve Köfte Salonu yeni şubesi ile birlikte vatandaşların lezzet durağı olmaya devam edecek. Azerbaycan Caddesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi şubeleri ile hizmetlerine devam eden Dedem Çorba, Izgara ve Köfte çok yakında otogar tarafına yeni şubesini kazandıracak. Dedem Çorba, Izgara ve Köfte Salonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüz yen şubelerinin çok yakında hizmete gireceğini söyleyerek, “2005 yılından beri tek başıma idare ettim. Meram Belediyesinin önünde ki cadde de vatandaşlara hizmet veriyordum. İnsanlara her zaman damak zevkini verdim. Onlar beni sevdi bende onları sevdim. Halkımın desteği ile birlikte Meram Belediyesinin oradaki Azerbaycan Caddesinde dükkân açtım. Meram Tıp Fakültesi şubesi ile şuanda iki dükkanda hizmet veriyoruz. Buna bir şube daha ekleyeceğiz inşallah. Gelen müşterimizin giderken yüzünün gülmesi bizim amacımız. Ben seyyar satıcılık yaparken bile vergimi ödedim. Şuanda vergi ödemeyerek satış yapan yerlere karşıyım. Yetkililerin bununla ilgilenmesini istiyoruz” dedi. 

ÜÇTEKERLİKLİDEN, ŞUBELEŞMEYE UZANAN YOL…

Dedem Çorba, Izgara ve Köfte Salonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüz, seyyar olarak işe başladığını ifade ederek şubeleşme yolunda önemli adımlar attıklarının altını çizdi. Yeni şubelerinin otogar civarın da olacağını da sözlerine ekleyen Öksüz sözlerine şu şekilde devam etti:  “Bu işe ben üçtekerlikle yani seyyar olarak başladım. 2005 yılından beri tek başıma idare ettim. Meram Belediyesinin önünde ki cadde de vatandaşlara hizmet veriyordum. İnsanlara her zaman damak zevkini verdim. Onlar beni sevdi bende onları sevdim. Halkımın desteği ile birlikte Meram Belediyesinin oradaki Azerbaycan Caddesinde dükkân açtım. Ama bu dükkânı çok zor şatlar altında faaliyete geçirdim. ‘Damak tadı tesadüf değildir isabettir’ diyerek işletmemizde halkımıza güzel lezzetler sunduk. Bir müddet sonra ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinin yanına bir şube daha açtık. Dedem Çorba, Izgara ve Kokoreç Salonu olarak. Ben kendim yola çıktım şu anda da Allah’a şükürler olsun ki 14 çalışan ile hizmet veriyorum. Devam da edeceğiz. 3. Şubemizi de inşallah M1 Tepe alışveriş merkezinin oraya düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip yemeğini yiyebileceği bir mekan yapacağız. Ekibimle aile oldum” 

İLK AMACIMIZ; MÜŞTERİNİN YÜZÜNÜN GÜLMESİ

Izgaranın şeflerinden olan Mehmet Öksüz menüler hakkında da bilgiler vererek, hijyen ve sağlık konusuna önem verdiklerinin altını çizdi. Amaçlarının müşterinin yüzünün gülmesi olduğunu da ifade Öksüz, “Menü olarak ilk başta müşterilerimize çorba sunuyoruz. Çorbalarımız; kelle paça, işkembe, mercimek, yayla, arabaşı çeşitlerinden oluşuyor. Onun arkasında ızgaralarımız var. Izgaralar ise; kuşbaşı, antrikot, böbrek, kuzu ciğeri, kanat, beyti, tirit şeklinde oluşuyor. Çoban kavurma ve saç kavurmamızı ise isteklere göre sunmaktayız. Allah’a şükürler olsun halkımız lezzetlerden memnun bizle de kazançtan memnunuz. Kazançtan önce damak zevki verdiğimiz için çok mutluyuz. Fiyatlarımızda oldukça uygun. İşletmemizde herhangi bir merdiven altı diye tabir ettiğimiz kaça ürün kullanmıyoruz. Hijyen ve sağlık bizim için çok önemli. Hepsinde kaliteyi tercih ediyoruz. Et konusunda dikkatliyiz. En güzelini kullanıyoruz. Gidip kendim alıyorum güvendiğim yerlerden. Terbiyelimeişlemini de kendimiz uyguluyoruz. Gelen müşterimizin giderken yüzünün gülmesi bizim amacımız. Toplu organizasyon ve toplantılara da ev sahipliği yapmaktayız. En son 125 kişilik bir gurubu işletmemizde ağırladık. Kendileri memnun kaldı. Bir kez de 250 kişilik bir grup Tıp fakültesinde ki şubemizde toplandı” diye konuştu. 

SEYYAR SATICILIK YAPARKEN BİLE VERGİMİ ÖDEDİM

Seyyar satıcılık yaparken bile vergisini ödediği dile getiren Öksüz, bütün resmi işlemleri yaptığını belirterek merdiven altı yerlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Öksüz ilgili birimlerin bu konu ile ilgilenmesini de rica ederek sözlerine şu şekilde devam etti; “Merdiven altı işlem yapan arkadaşlarının birçoğunda ruhsat yok. Vergi, sigorta gibi herhangi bir resmi işlemde bulunmuyorlar. Devletimizin de bunları gözetmesini istiyoruz. Önüne teneke alan köfteciyim diyor. Ben seyyarlık yaparken bile vergimi ödedim. İlk başladım hiçbir şey gözetmeden vergimi ödedim. Hatta şuanda seyyarlık yaparken ki vergi karnesi ile devam ediyorum iki şubemde de. Bütün seyyarların vergi ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Şikâyetimiz merdiven altı ürün yapanlardan. Gelişi güzel et alıyorlar ve vatandaşımızın sağlığı ile oynuyorlar. Bosna bölgesinde bir sürü köfteci açılmış. Hepsinin ne vergisi var ne algısı var! Belediyenin ve ilgili birimlerin bu konularla ilgilenmesini istiyoruz. Hijyen kontrolleri yapılmalıdır. Ben dahil her yer kontrol edilsin” 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim