Bayramlaşma programına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Müfettişi Ali Mücevher, eski belediye başkanları, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

DAHA KAÇ BAYRAM BÖYLE GEÇECEK?

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam parti bayramlaşma programında Müslüman coğrafyasının sahipsiz olduğunu dile getirdi. Elinde yetki bulunduranların ise bu gidişat karşısında yetkisiz Müslümanlar gibi el açıp dua ettiklerini ifade eden Başkan Saydam, “Zulme müdahale etmesi gerekenler de, yetkisizler gibi seyretmekteler. Bu coğrafyayı sömürenleri, aç bırakanları, bu coğrafyayı kan gölüne çevirenleri müttefik ilan etmişler, onlarsız bir şey yapamamanın acziyeti içerisindeler. Yangını çıkaranlardan, yangını söndürmelerini beklemekteler. Müslümanlar olarak tek yapabildiğimiz şey tarumar edilen bu coğrafyaya aramızda yardım toplayıp yardım götürmek. Tek yapabildiğimiz bu. Tabi bunu bile yapmayanlar var o da işin başka bir boyutu” dedi. 

“Şimdilerde meşhur bir slogan var. Kurban paylaşmaktır. Herkes paylaşmaktan bahsediyor. Paylaşmak, annesi babası bombalarla öldürülmüş, evleri yıkılmış çocuklara yardım götürmek değil” diyen Saydam, şunları kaydetti: “Paylaşmak işgal edilmiş topraklarda yetimhaneler kurup sahipsiz çocukları sahiplenmek hiç değil. Paylaşmak Müslüman kardeşinin derdini, sevincini paylaşmaktır. Paylaşmak yurdunda, vatanında, evinde, anneve babası ile mutlu ve huzurlu çocuklara sevdiğimiz şeylerden ikram etmektir. Vazifemiz kurban kesemeyen kardeşine kestiğinden götürüp paylaşabilmektir. Vazifemiz Müslümanlar ihtiyaç kredisi alıp bayramı rahat geçirsinler diye faizi düşürmek değil, faizsiz bir düzen kurup helalinden mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini sağlamaktır. Artık yetmez mi? Daha kaç bayramı böyle buruk geçireceğiz. Daha kaç bayram 'Böyle bayram olmaz' diyerek geçireceğiz. Daha kaç bayram insanımız geçim sıkıntısı içinde bayram geçirecek. Daha kaç bayram insanımız sıla-i rahim yapacağım diye yollarda telef olacak. Daha kaç bayram kardeşlerimiz zalimlerin zulmü altında bayram yapacaklar. Bence artık bu zillet son bulmalı. Kimseden bir şey beklemiyorum. Bu işin tek bir çaresi var o da Saadet Partisi. Hem ülkemizdeki insanımızın mutlu ve huzurlu bir şekilde bayramı idrak etmesi, hem de diğer coğrafyaların sükunete ve huzura kavuşması, bayramların bayram gibi yaşanması ancak Saadet iktidarında olur. Bayramda bu tür şeyleri konuşmamız çok doğru olmayabilir ancak, biz dahil tüm Müslümanların sıkıntı içerisinde bayram geçirmesi kanımıza dokunuyor. Kestiğimiz kurbanların bile, İslam düşmanlarından temin edilmesi elbette kabul edeceğimiz bir durum değildir. İslam Birliğini kuracağız ve tüm Müslümanlar bayram edecek, her günümüz bayram gibi geçecek Allah’ın izniyle. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu bayramın insanlığın kurtuluşuna vesile olması için bir başlangıç olmasını, bu bayramın  hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sizlerin ve tüm hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramınız mübarek olsun.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim