MÜSİAD Konya Şubesi’ndeki programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD’ın eski genel başkanı Ömer Cihat Vardan, Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, üyeler ve iş adamları katıldı. Törende konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, derneğe üye olduğu yıldan bugünlere kolay gelinmediğini söyleyerek, “Aslında 20. yıldan amaç sizleri 20 yıl öncesine götürmekti. O günlerden bugünlere kolay gelinmedi. Şunu biliyorum ben 2000 yılı üyesiyim, o günler ve ondan önceki günler zor dönemlerdi. MÜSİAD faaliyeti olduğu zaman işimizden ve eşimizden önce MÜSİAD’ın faaliyetlerini ön plana alıyorduk. Bugün de aynı heyecanla devam ettirmenin sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Bugünlere Cenab-ı Allah bizleri ulaştırdığı için şükürler olsun. ISO 1000’e giren MÜSİAD üyelerine ödül programımızın üçüncüsünü yapıyoruz. Ben bütün firmalarımızı tebrik ediyorum” dedi.
20. yıl etkinliği için davet edilen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise konuşmasında, 20 yılda Konya MÜSİAD Şubesi’nin geldiği noktanın önemine değindi. Olpak, “MÜSİAD camiası olarak bugün çok gururlandığımız ve iftihar ettiğimiz bir tabloyu hep birlikte yaşıyoruz. MÜSİAD olarak kurulduğumuzdan bu yana sahip olduğumuz değerlerden ve ilkelerimizden ödün vermeden büyük bir gönül birlikteliği olarak bu ülke için faydalı işler yapmaya çalıştık ve bundan sonra da gücümüz yettiği kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bugün gelinen noktada gerçekten etkinliğini artırmış bir Konya MÜSİAD şubesi hem Konya’daki en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olma özelliğini taşırken, kendi şubelerimiz arasından da bakıldığında gerçekten sizlere teşekkür etmek isterim ki en faal şubelerimizden birisinde şu anda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

DÜNYA’DA 5 AYRI YERDE OFİS AÇACAĞIZ
MÜSİAD’ın bugün itibariyle dünyanın 47 ülkesinde 123 noktada faaliyet gösterdiğini anlatan Olpak, “Yeni çalışma dönemimizde bir küçük ilave daha yapmaya çalıştık. Dünya’da 5 ayrı yerde ofisler açmaya niyetliyiz demiştik. Hamdolsun Eylül ayı içerisinde bunun ilkini gerçekleştirdik. Washington’daki MÜSİAD temsilcisi arkadaşımız, kendi personelimiz faaliyetine başladı. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde Brüksel ve Cidde ofislerimizi de faaliyete geçirmek istiyoruz. Üçüncü aşamada da Afrika ve Pekin’deki ofisleri de hayata geçirmek istiyoruz. Yaklaşık 15 gün önce gerçekleştirdiğimiz Uluslararası MÜSİAD Fuarında yaklaşık 92 ülkeden 5 bin 150 yabancı iş adamını ağırladık. Gerçekten bir gurur tablosuydu. Dünyanın neredeyse her 2 ülkesinden birisinden iş adamları bizim oradaki organizasyonumuz içerisindeydi. Bakıldığı zaman hem fuarımızın kalitesi hem de iş adamlarımızın teveccühü bu 22 yıllık süreci nasıl yaşadığımızı ve geldiğiniz noktayı da bize net bir şekilde göstermiş oldu. Bu güzel şubeyi kuranlardan başlayarak bugüne kadar gelmesinde emek sarf eden ve bugün bu emeği de devam ettiren bugünkü şube başkanımız Sayın Arslan Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere bu organizasyonun oluşmasında ve bizlerin bir araya gelmesinde emek sarf eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor MÜSİAD’la ve şubelerimizle nice 20’li yaşlar hayırlar, bereketle ve sıhhatler içerisinde ulaşmayı diliyorum" şeklinde konuştu.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, Türkiye gibi bin yıllık Anadolu tarihi olan bir ülkede bir iş adamları kurumunun 20, 30, 50 yıllık tarihleri olmasının çok düşündürücü bulunması gerektiğini belirterek, “Neden acaba biz bu ülkede ekonominin değerini bu kadar geç fark ettik? Niçin biz Anadolu insanları üzerimizdeki sorumluluğu bu kadar geç fark ettik diye bunun muhasebesini yapmamız lazım ama bu muhasebeden devşireceğimiz neticenin de geleceğe ışık tutması lazım” dedi. Konuşmaların ardından 20. yılını dolduran üyelere ve İSO ilk 1000’deki firmalara ödülleri verildi.
İHA 
Editör: TE Bilişim