Konya’nın yetiştirdiği önemli din ve ilim adamlarından Ali Küçük, önceki gün Hakk’a yürüdü.  Bir süredir lenf kanseri tedavisi gören Ali Küçük, hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti. Besairul Kur'an ismiyle kaleme almış olduğu Kur'an-ı Kerim tefsirinin yazarı olan Konyalı İlim adamı Ali Küçük, ilmi ve kişiliğiyle sevilen bir isimdi. Merhum Ali Küçük, dün ikindi namazına müteakip Sultan Selim Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Üçler Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Sami Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Ali Akpınar, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaş katıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazı sonrası merhum Küçük’ün cenazesi tekbir ve dualar eşliğinde Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Merhum Ali Küçük evli ve 6 çocuk babasıydı. 

VASİYETİ ÜZERİNE...

Merhum Ali Küçük Hoca, daha önce cenazelerin tabutunun üstü örtülmediği için vefatından önce bu konuda vasiyet bıraktı. Ali Küçük'ün, cenazesinin üzerinin kapatılmasını istemediği için cenazesinin üzeri açık şekilde bırakıldı. Yenigün Gazetesi olarak merhum Ali Küçük'e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. 

ALİ KÜÇÜK KİMDİR?

Çumra'nın Apa köyünde doğdu. İlk tahsilini köyde tamamladıktan sonra, Konya İmam-Hatip okuluna kaydoldu. 1972 yılında İmam-Hatip okulundan mezun oldu. Üç yıl Çumra Merkez Kur'an Kursu'nda Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 6 yıl kadar Avrupa'da Din görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Konya'da pek çok vakıf, dernek ve sosyal gönüllü kuruluşlar bünyesinde çalışmalarına devam etti. Ribat, İlk Adım dergileri ve Vahdet gazetesinde yazıları yayınlandı. İyi derecede Almanca, Fransızca, Arapça bilen Ali Küçük hocaefendi evli ve 6 çocuk babasıdır. Türkiye'nin hemen hemen bütün vahye duyarlı radyolarında, tefsir ve hadis dersleri yayınlanmaktadır. Bu arada sürekli Kur'an ve sünnet öğrenip insanlara ulaştırma çabası içinde olmuştur. İnsanlığın kurtuluşunun vahiyde olduğuna kesin inancı, Konya'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde yaptığı dersler neticesinde toplumun vahiyden çok uzak olduğunu görmesi, kendilerine vahiy ulaştırdığı insanlardan aldığı, "Kur'an'ı ve Kur'an üzerine yazılmış eserleri anlayamıyoruz" şeklindeki ifadeleri, Ali KÜÇÜK Hocaefendiyi Kur'an tefsiri yazmaya şevk etmiştir. Allah'ın inayetiyle  her kesimin, ilkokul seviyesinde öğrenim görmüş Müslümanların dahi zorlanmadan anlayabileceği bir tefsir yazmayı gerçekleştirmiştir.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim