Miraç Kandili nedeniyle yurdun dört bir yanında olduğu gibi Konya’da bulunan camilerde kandil programı düzenlendi. Vatandaşlar camileri doldurdu. Düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerimler, mevlitler okundu, dualar edildi. Miraç Kandili’nde Müslümanlar ellerini Sema’ya açarak af diledi, vatanımız için dua etti.  Kandil gecesinde Mevlana Müzesi başta olmak üzere Konya genelinde bulunan camiler doldu taştı. Miraç Kandili'nde elleri semaya açan binlerce Müslüman 'af' diledi. 

İbrahim Hakkı Konyalı Camii'ndeki Miraç Kandili programına katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da Miraç'ın hüzün ve elem dolu günlerden geçmekte olan Resûl-i Ekrem’in, Rabbi tarafından teselli edildiği ve huzura kabul buyrulduğu gece olduğunu belirtti. "Miraç Sevgili Peygamberimizin Allah’ın izni ve keremiyle önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da sonsuz kudretin ayetlerini müşahede etmek üzere semaya yükseltildiği yolculuktur. Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumanın, Rabbimizden gelen davete icabet ederek her adımda O’na yaklaşmanın adıdır. Yücelme, maddeden uzaklaşarak manaya erişme, süflî olandan vazgeçip ulvî olana yönelme çabasıdır" diyen Akpınar, "Savaşın ve zulmün kol gezdiği İslâm coğrafyasında güvenin, huzurun, emniyet ve hürriyetin yeniden hâkim olması, Müslümanların miraç değerlerini benimsemesiyle mümkün olacaktır. Sadece İslâm dünyasının değil, bütün bir insanlığın yücelmesine ve yükselmesine engel teşkil eden problemler ancak miraç değerleriyle aşılacaktır. İnsanlık; ahlâkına, hukukuna, sorumluluğuna kısacası insanlığına sahip çıktığında yeryüzünün şerefli halifesi olacaktır" ifadelerini kullandı. 

İNŞALLAH İSLAM DÜNYASI'NDAKİ KAN VE GÖZYAŞI SONA ERER

Vatandaşlar Konya’da bulunan Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizi Türbesi ve Sadrettin Konevi Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti. Hz. Mevlana’nın türbesine ziyarete gelen vatandaşlar, Miraç Kandili nedeniyle duygularını şu şekilde paylaştı: “Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamber Efendimize (S.A.V.) semaya yaptırılan hikmet yüklü, mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Bu yolculukla Peygamber Efendimiz (S.A.V.), Mescid-i Haram’dan başlayıp, Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Yaradan’a ulaşarak, aynı zamanda insanlığın da önüne açılan sınırsız bir yükseliş yaşamıştır. Yüce Peygamberimizin büyük mucizelerinden olan Miraç mucizesi, Kur’an-ı Kerim’de ayetlerle anlatılmış ve varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuş ve beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliş mucizesidir. Bu aylar İslamiyet için kardeşlik aylarındadır. Çok sevinçliyiz. Ne mutlu Allah bizi bu günlere eleştirdi. İnşallah bu mübarek günde, İslam Dünyası'ndaki kan ve gözyaşı sona erer. Konya’da mübarek gecelere bir başka yaşanıyor. Allah herkesin dualarını kabul etsin.” 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim