Minik öğrencilerin düzenlediği piyes Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, eğitimciler ve veliler büyük bir hayranlıkla izledi. Kuran’da bahsi geçen Fil Hadisesinden İstanbul’un Fethine, Sarıkamış Harekatından Çanakkale Savaşı’na, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin önlenmesinden Afrin Zeytin Dalı Harekatına kadar pek çok tarihi öneme sahip olayları canlandıran minik öğrenciler protokolden ve izleyicilerden büyük alkış aldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli piyesin ardından yaptığı açıklamada miniklerin gösterisinden çok etkilendiğini ve gurur duyduğunu belirtti. Başkan Hançerli minik öğrencilerin tarih bilinci ile yetişmesinin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin yetişmesinde emeği büyük olan eğitmenlere çok teşekkür etti. Minik öğrencilerin gösterisini çok beğendiğini dile getiren Başkan Hançerli; özellikle Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in şehadetinin canlandırıldığı sahnenin kendisini çok duygulandırdığını vurguladı.

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından yapılarak eğitime kazandırılan Gaziosmanpaşa, Fetihkent ve Erenler anaokullarında minik öğrencilerin eğitim görmeye devam ettiğini dile getirdi. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi olarak 4. ve 5. Anaokullarının da yapımını kısa sürede tamamlayarak eğitime kazandıracaklarının müjdesini verdi.

 Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Hançerli, 10 okula 120 ek derslik yaptıklarını, yine bir ilk olarak da Belediye bütçesinden Kurtuluş, Mehmetçik ve Fetihkent okullarının, Karatay Belediyesi İmam Hatip Lisesi’nin ve Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu’nun tamamlanarak eğitime kazandırdıklarını söyledi. Eğitime verdikleri desteğin sadece okul yapmakla sınırlı kalmadığını vurgulayan Başkan Hançerli; öğrencilerin spor ihtiyacını da göz önünde bulundurarak 5 okula 5 spor salonu 16 suni çim saha yaptıklarını; Karatay Belediyesi olarak ilçeye toplamda 20 adet okul kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim