Kulu Merkez İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş, ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe emniyet müdürlüğü yetkilileri, şube müdürleri ile minibüs sürücüleri ve okul müdürleri katıldı.
Kulu Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, Kulu merkez, belde ve köylerinde bulunan 28 öğrenci taşıma merkezlerindeki öğrencilerin taşımacılığını yapan 120 minibüs sürücüsüne ve okul müdürleri bilgilendirildi. Jandarma yetkilileri, öğrenci taşımacılığı yapan minibüs sürücülerine, araçta okul taşıtı, dur yazısı ve dur yazılı kırmızı ışıklı lamba, ilk yardım çantası gibi araç gerekçelerin tam teşekküllü olması konusunda uyarılarda bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca hazırlanan bildirileri konusuna da değinen yetkililer, hızın sürücü ve yolcuların ölüm ve yaralanmalarındaki etkileri, hızın yayaların ölümlerine etkisi, hız körlüğü, hız ve sürücünün görme yeteneği arasındaki ilişki, tünel görüşü gibi konularında katılımcıları bilgilendirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş minibüs sürücülerini sürekli izlediklerini ifade ederek, “Sizlerin kaç kilometre hızla seyir ettiğinizi gözetliyoruz. Lütfen normal hız sınırı içinde seyir ediniz. Öğrenci indirme ve bindirmede yerinde ve dikkatli olarak hareket edelim.Yol güvenliği olmadan çocukları indirmeyelim. Gerekirse araçtan inip çocuğun elinden tutarak karşıya geçirelim. Sizlerde bizler kadar eğitimci insanlarsınız. Araçta sigara içmeyin. Çocuklara kötü örnek olmayın. Öğrenciler dışında sivil yolcu almayın” diye konuştu. Okul müdürlerine de seslenen Altuntaş, “Çocuklardan en az sizlerde son derece mesulsünüz. Çocuklardan minibüs sürücülerinin süratli veya tehlikeli araç kullanıp kullanmadıklarını sorun. Okulda öğrencileri imza karşılığı teslim alın. Yasal kurallar çerçevesinde taşıma yapılmasını isteyin. Okula gelmeyen öğrenciler olsa bile o adresten kaç tane minibüs taşıma yapıyorsa bunu kontrol edin. Sürücüleri her türlü kazaya sıkıntıya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunun” dedi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim