Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP’nin kuruluşunun 51. yılı münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, dava adamlığının karşılıksız adanmayı gerektirdiğini ve davaya yorulmadan, 51 yıl önceki heyecanla devam edeceklerine vurgu yaptı.

Başkan Karaarslan açıklamasında şunları belirtti: “1948’de Millet Partisi’yle başlayan doğuş, Cumhuriyetçi Millet Partisi ve Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisiyle doğruluşa, buradan da Milliyetçi Hareket Partisine adım adım ulaşmıştır. Türk Milliyetçiliğinin tek siyasi temsilcisi olan partimiz 8-9 Şubat 1969 tarihinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur. Ardından toplanan ilk Genel İdare Kurulu’muzda ise partimizin amblemi "üç hilâl" olarak kararlaştırılmıştır. Siyasi hayatımızın yol haritasını çizen, elden ele mücadeleyi sürdüren, demokrasiye ve millete muhabbetten bir an olsun ayrılmayan dava ve siyaset büyüklerimizi, tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha hürmetle anıyorum. Merhum Mareşal Fevzi Çakmak’a, merhum Osman Bölükbaşı’na ve elbette merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Partimizin kuruluşunun 51. yılını kutladığımız şu günlerde, bir kez daha belirtmek istiyorum ki: Şuurumuzun derinliklerinde milli ilkelerin, milli ülkülerin tamamı malum ve mahfuzdur. Tarihinden kopmuş millet; kökü çürümüş ağaç gibidir. Oysa bizim tarihimizde yolumuzda bellidir ve çizgisi nettir. Bu şuur ise Milliyetçi Hareket Partisi’ni doğurmuştur. Tam 51 yıldır harekette milli olduk, bundan sonra da olacağız. Bayrağa ve vatana olan yürekten bağlılığı ile partimiz; huzura, birliğe, kardeşliğe, dostluğa ve cömertliğe ebedî çağrıdır.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i saygı ve özlemle anarak onun şu düşüncesini ifade etmek isterim: “Milliyetçi Hareket’in ülkücülüğü ve gerçekçiliği birlikte yoğurarak yeni ufuklara Türk Milletini kanatlandıracaktır.” Eğer bizler birlik olursak; yorulmadan, yolumuza ve davamıza 51 yıl önceki heyecanımızla devam edersek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olmayacaktır. Çünkü biz, yorgunluğa karşı şuurumuzla direnmesini biliriz.

Liderimiz Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi; davamız dualıdır; himaye Allah’tandır. Destek ise Aziz Türk Milleti’nindir. Kuruluşundan bu yana bunu öğrendik, bunu bildik, buna inandık. Üç Hilal’i ileri taşımak için hep birlikte elimizden yapıyoruz, yapacağız. Çünkü dava adamlığı; karşılıksız adanmayı gerektirir, yürekten sevmeyi gerektirir. Daima bir olmalı ve beraber hareket etmeliyiz. Çünkü bu vatan, Orhan Şaik Gökyay’ın dediği gibi; “Ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, huduttan hududa yol bulup koşan, cepheden cepheyi soranlarındır.”

Konyalı hemşehrilerimiz Cumhur İttifakı’na tüm desteğinin gösterdi ve büyükşehir belediyeleri içinde Konya’mızı birinci sıraya taşıdı. Bu sonuç bizlere beka meselesinin ne kadar önemli olduğunun, hemşehrilerimiz için kabul gördüğünün ve partimize duyulan güveni gösterdi. Partimiz adına; memleketimizle bir kez daha gurur duyduk.

Bizler üç hilalin gölgesi altında, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin ışığında; dava arkadaşlarımızla omuz omuza yürüdükçe güçleneceğiz, güçlendikçe karşımızdaki engelleri aşacağız. Düne, bugüne ve yarına ait sorumluluklarımız ağır; üstlendiğimiz görev ise meşakkatlidir. Ama Milliyetçi Hareketimizin karşısında durabilecek güç yoktur. Çünkü biz; “Türk’üz, Doğruyuz, Çalışkanız.” Ve biz, söylediğimiz bu sözün sonuna kadar arkasında dururuz. Milliyetçi Hareket, kaderini Türk milletinin kaderiyle eşitlemiş bir davanın adıdır. Ne mutlu bizlere ki; davamız ve hareketimiz gün geçtikçe büyüyor. Biliyoruz ve inanıyoruz ki büyümeye de devam edecek. Hiçbir nifak Milliyetçi hareket Partisi’ni durduramayacaktır. Sözlerime Lider Devlet Bahçeli’nin şu sözünü hatırlatarak son vermek istiyorum: “Hep ülkücü olduk, hep ülkücü kaldık ve hep ülkücü durmaya ant içtik.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim