Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi arasında yapılan Milli İttifak'ın ülke geleceği için hayırlar getireceğine olan inancını dile getirerek sözlerine başlayan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Mehmet Parlak, çözüm odaklı projeler üreterek 7 Haziran seçimlerine hazır olduklarını dile getirdi. Milli Görüş Hareketi'nin 46 yıl önce Konya'dan başlayarak ülke geleceğine yön verdiğini aktaran Parlak, "Milli Görüş Hareketi Rahmetli cennetmekân Erbakan Hocamızın o gün önümüze hedef olarak koyduğu, Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye, Yeni bir Dünya söylemini bugün yeniden ediyor. Bizler de bunun için gayret göstermeye devam ediyoruz" diyerek 7 Haziran seçimleriyle birlikte Milli Görüş'ün yeniden mecliste yer almasını umduklarını söyledi.

ASGARİ ÜCRET BİN 500 TL OLACAK

Milli İttifak'ın seçim beyannamesinde yer alan hedeflerle ilgili konuşan Parlak, "Asgari ücret en az Bin 500 TL olacak. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Milli Görüş 1996 yılında hükümette yer aldığı zaman ilk yaptığı iş emekli maaşlarını yüzde 50 artırmak olmuştu. Milli İttifak olarak iktidar olursak ilk yapacağımız icraat, asgari ücret ve emekli maaşlarını yüzde 50 oranında artırmak olacak. İktidar olamasak da meclise girmemiz halinde bunun takipçisi olacağız. Bu söylemlerimizin bir dayanağı ve bir programı var. Türkiye zengin bir ülke ancak çok israf var. Bunu sadece biz değil hükümet yetkilileri de söylüyor. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Bu ülkede israfın önüne geçilse vergi almaya gerek kalmazdı' ifadelerini kullanmıştı. Doğru söylüyor. Bu israfların ve faize ödenen paranın kesilmesi lazım" diyerek israfın önüne geçilmesi halinde Türkiye'nin çok ciddi kazanımlar elde edeceğini ifade etti. 

ÜRETİM MİLLİ GÖRÜŞ İLE BAŞLADI

Milli Görüş'ün meclise girmesiyle birlikte Türkiye'nin üretimle tanıştığını aktaran Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Mehmet Parlak, "1974 yılına kadar Türkiye'de bir toplu iğnenin üretimibileyapılamıyordu. Milli Görüş'ün hükümete girişi ve Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın gayretleriyle bundan 40 sene önce bu ülkede ağır sanayi hamlesi başlatıldı. Konya'da bulunan TÜMOSAN fabrikası da bu hamlenin ürünüdür. Ancak bugün baktığımızda Türkiye'nin tüketim ekonomisinden, üretim ekonomisine geçemediğini görüyoruz. Biz yol, köprü, bina, hastane, metro ve tramvay hizmetlerinin yapılmasına karşı değiliz. Fakat bizden sonraki nesillere üretim yapacak fabrikaların bırakılması gerekiyor. Bugün dünya teknoloji yoğun fabrika ve tesislerle ilerleme kaydediyor" diyerek Milli Görüş olarak gelecek nesillere sağlam bir gelecek inşa edeceklerini dile getirdi.

SEYFULLAH POLAT

Editör: TE Bilişim