Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın bu yıl ikincisini düzenlediği Kitap Günleri yoğun ilgi gördü. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafında bu yıl ikincisi hayata geçirilen ve yazarlarının okurlarıyla buluşturulduğu Seydişehir Kitap Günleri Turgay Güler ve Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun konferansı ve imza günü ile sona erdi.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta Gazeteci Yazar Güler konuşmasında Türkiye’nin geçirdiği zor süreci anlattı.  Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yaşanan darbeleri, bu darbelerin arkasında hangi güçlerin olduğunu anlatan Yazar Güler; dünyaya 5 büyük güçlü ülke hakim. Bunlar Türkiye ile İslam dünyasına çeşitli oyunlar oynuyorlar. Dünyadaki bütün her şeyi, bütün zenginlikleri bu devletler yönetiyorlar. Bu devletler kendilerini dünyanın ağaları olarak görüyor. Sistemin patronları vardı. Seçilen yöneticileri çağırır. Seni halk seçti ama sen benim için çalışırsan, orada o koltukta oturursun yoksa oturamazsın diyerek tehdit etti ve günümüze kadar bu böyle devam etti. Ama bu tehditleri dinlemeyen yöneticileri ya darağacında, ya da zehirleyerek, ya da post modern darbeyle görevden alındılar” dedi. Bu tartışmalar sırasında ülkenin kasasının boşaltıldığını kaydeden Güler; Millet en sonunda bu defa sağduyusu ile bir araya geldi. İçimizden öyle birini seçelim ki korkusuz olsun, cesur olsun, pes etmesin, teslim olmasın, diz çökmesin. Birini buldular ülke yönetimine geldi. Bu toplumun, bu milletin seçtiği kişiyi de sistemin patronu çağırdı durumu izah etti, fakat sizin seçtiğiniz kişi hasta etmeyin adamı dedi. Dinlemedi. Ama o dinlemediği andan itibaren başına gelmeyen kalmadı. Halen devam ediyor. Pes etmedi, etmeyecekte” dedi.

AİLE YAPISI SARSILDI, BOŞANMALAR ARTTI 

Seydişehir Belediye 2. Kitap Günleri kapsamında Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans verdi. Konuşmasında aile içindeki iletişimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vakkasoğlu, karı koca arasındaki iletişim kopukluğu sonucunda aile yapısının sarsıldığını ve bunun önüne geçilemediği takdirde boşanmaların meydana geldiğini söyledi. Ailede kadının önemine özellikle vurgu yapan, çok sayıda örnekler veren Vakkasoğlu, "Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Ailede en önemli görev hanımlarımıza düşmektedir. Eş sevgisi dediğimiz bu görevde gülen yüz, samimi yaklaşım, sakin tavırlar önemlidir. Aynı tavırları erkeklerden beklemek de gerekir. Ailede huzur olmadan sevgi olmaz. Anne ve babalar çocuklarının yanında olumsuzluklardan bahsetmemelidir. Eşler arasında sevgi yaşanıyorsa sevgi, nefret yaşanıyorsa çocuğa da nefret yansır. Unutmayın çocuğunuza yansıyan tek şey evinizde eşine nasıl davrandığınız ve onun gördüğüdür" dedi. Eğitimci -Yazar Vehbi Vakkasoğlu, bazı dış etkenlerin Türk aile yapısında yozlaştırma yapmak için uğraş verdiklerini de söyledi. Türk ailesinin şu anda dünyada örnek konumunda olduğunu kaydeden Vakkasoğlu "Kim ne yaparsa yapsın bu aile birliğini yıkamaz. Bizim aile yapımızda sevgi ve sevginin meydana getirdiği iletişim olduğu sürece aile yapımız çok sağlamdır. Aile yapımıza çok dikkat edelim. Evlilik ve aile birliğine bir imza, bir cüzdan olarak bakamayız. Çok önemlidir ve aile mevhumu yaşatılmalıdır. Bizi dünyada yıkacak tek konu ailenin yozlaşmasıdır. Aile kavramı yok olduğunda Türk toplumunun yaşaması da zorlaşır. Bunu bilen dış güçler her türlü televizyon, internet gibi kanallarla bunu yapmaya çalışmaktadır. Aman dikkat edelim, aileyi koruyalım. Ailenin korunması ülkemizin birinci önemde olması gereken konusudur" dedi. 

Başkan Tutal, günün anısına Gazeteci Yazar Turgay Güler ve  Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'na hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ