Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin bu hafta “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına konuk olan AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Türkiye Cumhuriyeti’nin, kurulduğu günden bugüne kadarki siyasi yapısını ve bugün geldiği noktayı anlattı. 

Dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu vurgulayan Sorgun, “Bu coğrafya pahalı bir coğrafya. Bu nedenle bütün gözler ülkemizin üzerinde. Üzerimizde oynanan bütün oyunlara rağmen gelişmeye devam ediyor ve cumhurbaşkanımızdan aldığımız özgüvenle dünyaya kafa tutabiliyoruz” dedi.

Birlik Vakfı Konferans Salonu’nda geniş katılımla gerçekleşen konferansta, “Allah bu ülkeye bir daha 12 Eylül’ler, 15 Temmuz’lar yaşatmasın” diyen Sorgun, milletin 15 Temmuz’da rol gereği direnmediğini, milli güçle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı özgüvenle direndiğini kaydetti. 

Sorgun, “28 Şubat’ın akabinde yapılan 99 seçimlerinde Anasol-M Hükümeti kuruldu, ama işler yolunda gitmedi. Bankalar birer birer battı. O dönemde batan 22 bankadan sadece İnterbank’ın batırdığı para Konya Büyükşehir Belediye bütçesinin 100 katıydı. 22 banka ile birlikte batan parayı varın siz hesaplayın. O dönemde Konya’da motorlu sanayiinden bir grup insan Valiliğe kadar yürüdü. Konya daha önce böyle bir yürüyüşü hiç görmedi. Bunlar o dönemde ekonominin geldiği noktanın en güzel göstergesi idi. AK Parti 14 Ağustos 2001’de yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etme üzerine eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik üzerine bina edildi. Toplumun 3’te birinin oyunu alarak iktidara geldi. 2007 krizi bu millete halkın Cumhurbaşkanını seçmesi gerektiğini gösterdi. Bu ortamları düşündüğümüzde AK Parti hükümeti ile birlikte ilk defa faizler düştü. İMF ile tanıştığımızdan beri ilk kez borcumuzu ödemişiz. İlk defa bir parti 16 yıl iktidarda kaldı. İlk defa darbeye direniş oldu ve darbeciler yargılandı. 23 Nisan’da hükümet e-muhtıraya karşı çıktı ve vatandaşlar 15 Temmuz’da direndi. Bu millet rol gereği direnmedi. Ama bunlar görmezden geliniyor. İlk defa halk Cumhurbaşkanını kendi seçti. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildi. Bunun arkasında bir irade, gözü karalık var. Şu an dünyada mazlumlara yardım eden ülkeler arasında ilk sıradayız. Hedeflerimiz var; 2023, 2050, 2071. Bunlar sloganların çok üstünde. Ama ne yazık ki, ülkemizin geldiği nokta birilerini rahatsız ediyor ve ülkemizin karşısında olmaktan geri durmuyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “en önemli şey, devlet ile milletin kaynaşmasıdır” dediğine dikkat çeken Sorgun, bu kaynaşmanın sağlandığını ve milletin Cumhurbaşkanı ile kazandığı özgüven sayesinde 15 Temmuz gibi hain bir geceyi atlattığını bildirdi.

Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’a günün anısına tablo hediye etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim