Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşım Programlarına bu hafta Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk konuk oldu. Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Selçuk Öztürk ayrıca genç işadamlarına son dönemlerde ülkemizde yaşanan gelişmeler ve 1 Kasım seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, "Hepimizin malumu olduğu üzere 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizde oluşan siyasi belirsizlik ortamı son buldu. Milletimiz 1 Kasım'da tercihini her alanda istikrarın sürmesinden yana kullandı. Demokratik hakkını kullanarak sandığa gitti ve iradesini ortaya koydu. Ülke olarak hedeflerimizin çok büyük olduğu bir dönemde iş dünyasının temsilcileri olarak 1 Kasım seçim sonuçlarını ülkemizin geleceği ve istikrarı açısından çok önemsiyoruz. Bu hafta da seçimlerin ardından yeni dönemin nasıl şekilleneceğini ve sonuçların ekonomimize nasıl yansıyacağını değerlendirmek istedik" dedi.

1 Kasım seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için hayırlar getirmesini temenni ederek konuşmalarına başlayan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "MÜSİAD Konya Şubesi şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmenin yanı sıra sanayicilerimizin iş yaşantılarında yaşadıkları sorunların gerekli mercilere iletilmesi, çözüme kavuşturulması ve yeni projelerin üretilmesi noktasında da önemli çalışmalara imza atan ender kurumlardan birisidir. MÜSİAD camiasında başkanlık yapmış biri olarak bu kurum çatısı altında yapılan en önemli ve en anlamlı projenin Genç MÜSİAD'ın kurulması olduğunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Bunu söylememdeki en büyük neden gençlerimizin geleceğimizin teminatı olmasıdır; çünkü gelecekte devleti yönetenler gençler olacaktır. Konya Ticaret Odası olarak bizler de şehrimizin, ülkemizin ve iş dünyamızın sorunlarına çözüm üretmek ve iş dünyamıza yeni ufuklar kazandırmak üzere faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Konya Ticaret Odamız bünyesindeki Uluslararası Fuar Alanımız ülkemizin ve bölgemizin en büyük fuarları arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra KTO Karatay Üniversitesi de eğitim anlamında şehrimize ve ülkemize hizmet vermektedir. Konya Ticaret Odası olarak üniversitemizde eğitim alan bütün öğrencilerimizi iş dünyamızla bir araya getirerek üniversite sanayi işbirliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu konunun ülkemizin geleceği açısından çok hassas bir konu olduğuna inanıyoruz. Teorinin pratikle birleşmesiyle birlikte ülkemiz adına daha büyük projelere ve işlere imza atacağımız görüşündeyiz. 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirecek olursak milletimizin tercihini istikrardan yana kullandığını görüyoruz. Ülke olarak kuruluşumuzdan bu yana belirli aralıklarla fetret dönemleri yaşadık. Bu noktada 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım seçimlerine kadar geçen süreyi de bir fetret olarak görüyorum. Bu fetret döneminin diğerlerinin aksine kısa süreli olması milletimiz adına sevindirici bir durum. 2002 yılından itibaren arada geçen 13 yıllık istikrar döneminde ülkemizin neleri başardığı ve her alanda ne mesafeler aldığı ortada, bu yüzden milletimizin fetrete izin vermemesi ve istikrardan yana tavır alması ülkemizin geleceği açısından hayati öneme sahiptir. Ülkemizdeki istikrarın sürmesi devam eden projelerin tamamlanması ve yeni projelerin üretilmesi noktasında hepimiz daha fazla çalışmak zorundayız. 7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen beş aylık belirsizlik döneminde ekonomik anlamda yaşadığımız kayıpların telafi edilmesi noktasında iş dünyasına da büyük görevler düşmektedir. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için millet olarak birliğe beraberliğe ve daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

 

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk'e günün anısına hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim