Muhteşem doğası, göz alıcı yeşil örgüsü ve bambaşka konseptiyle Meram’a adeta yeniden nefes verecek olan alan Konya’nın ilk Millet Bahçesi olma özelliği taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği açılış öncesi Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Millet Bahçesindeki son hazırlıkları yerinde incelediler ve son hazırlıklar ile çalışmalar hakkında bilgi aldılar.   

‘MERAM KONYA’YA HEP İLKLERİ YAŞATTI!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık Pazartesi günü Konya’ya geleceğini ve saat 13’te Mevlana Meydanında miting ve açılış töreni gerçekleştireceğini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tüm Meramlıları törene davet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Konya ziyaretinde yapımı Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Meram Millet Bahçesinin de açılışını yapacağını söyleyen Başkan Fatma Toru, “Son 5 yıllık süre zarfında vatanımızın, milletimizin yararına olan her faaliyette her icraatta ve her projede öncü olmayı kendimize hedef edindik. Bunu son birkaç aylık dönemde iki güzel örnekle gösterdik. Bu çerçevede,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin 24 Haziran öncesinde önemle vurguladığı Millet Kıraathanesi ve Millet Bahçesi projeleri için kolları ilk sıvayan belediyelerden biri olduk. Belediye olarak, kültürümüzün yeniden ihyasında önemli bir kilometre taşı olan Millet Kıraathanesinin ilk örneğini birkaç ay önce Konya’ya kazandırdık.  Yine bir ilki gerçekleştiriyor ve insanımızın ihtiyaç duyduğu doğal yeşil, spor ve aktivite alanlarına katkı sunmak amacıyla tamamladığımız Meram Millet Bahçesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm Meramlıları Cumhurbaşkanımızın gerçekleştireceği bu açılışa ve öncesinde gerçekleştirilecek mitinge davet ediyorum” diye konuştu.  

‘SPORUN VE SPORCUNUN MERKEZİ OLACAK’

Meram Millet Bahçesi’nin spor ve sporcunun da merkezi haline geleceğini ifade eden Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Futbol, basketbol, voleybol, plaj voleybolu ve badminton sahalarımızda vatandaşlarımız sağlıklı bir ortamda sporlarını gerçekleştirebiliyor. Oluşturduğumuz 3645 metrekarelik okçuluk alanında da ata sporumuz olan okçuluk sporunu yapmak isteyen sporcularımıza imkan sağladık. Yeşiliyle, bol oksijeniyle, farklı konseptte Meram’a yeni bir renk katan Meram Millet Bahçemize tüm halkımızı bekliyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim