Anadolu Selçuklu medeniyetinin zengin tarihi ve mirasına değer katan projeler gerçekleştirilen Büyükhelvacıgil, kültür turizmine verdiği desteklerle de tanınıyor. Sağlık, eğitim ve kültür sanat platformlarına katkılarıyla örnek çalışmalara imza atan Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil,  asırlardır süregelen Anadolu mirasını yaşatmak ve genç nesillere aktarmak için özel projelerde aktif rol alıyor. 

Hat ve tespih sanatına dair büyük ilgisi olan Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil’in geniş bir eski eser koleksiyonu bulunurken aynı zamanda da Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası isimli kitabın yazarı olarak tanınmaktadır. 

‘TOHUMUN DOĞDUĞU ANADOLU TOPRAKLARININ HER DEĞERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Selçuklu Üniversitesi tarafından ödüle layık görülen Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil “Tarihimizde büyük bir değer taşıyan Anadolu Selçuklu Devleti’nin sanatsal ve kültürel bakımdan zengin kimliğiyle her zaman ilham kaynaklarımdan biri… Anadolu’nun bereketli topraklarından yeşeren insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tohumlarımız, dünden bugüne insanlara geleneksel ve tamamlayıcı tıpta adeta tedavi kaynağı oldu. 135 yıllık geçmişimizden bu yana tohumun doğduğu Anadolu topraklarının her değerine sahip çıkmak bu değeri nesillere taşımak Helvacızade Grubu olarak bizim ilk önceliğimiz… Yenilikçi bakış açısıyla geleceğin erdemli bireyleri yetiştiren Selçuklu Üniversitesi’nin bu anlamlı ödülü için teşekkür ederim” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim