Büyük İslam Alimini Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, 744. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında dünyanın dört bir tarafından insanlar Konya'da buluşuyor. 7 Aralık'ta başlayan Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri nedeniyle Mevlana Müzesi en hareketli günlerini yaşıyor. Haftasonu olmasına rağmen yerli ve yabancı turistler Hz. Mevlana'nın türbesini ziyaret etti, dua etti. 

Hz. Mevlana'nın öğretilerinden etkilenenler Mevlana Haftası dolayısıyla kafilelerle Konya'ya geliyor. Farklı illerden Konya'ya gelen yerli turistler, Hz. Mevlana'nın şehrinde huzuru, hoşgörüyü, kardeşliği, birlik ve beraberliği hissediyor.  

Hz. Mevlâna'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne kafile ile Manisa’dan  Gönül Gökçen, “Hz. Mevlana hakkında önceden bilgim vardı.  Hz. Mevlana’ya 2 ay öncede gelmiştim o zaman ve şimdi de yoğun duygular yaşadım.  Mevlana Müzesinde beni en çok türbeler ve mutfak kısmında bulunan bal mumu heykelleri etkiledi.  Tüm vatandaşların mutlaka Mevlana Müzesini ve Konya'yı görmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı. 

JAPONYA'DAN KONYA'YA GELDİ 

Dünyaya yayılan Hz. Mevlana'nın öğretilerinden etkilenen yabancılar da Konya'ya geliyor. Bu yabancılardan biri de Japonya'dan gelen Şingo Yokoyama. Mevlana'nın öğretilerinden etkilenerek Konya'ya geldiğini belirten Şingo Yokoyama, “Mevlana Müzesinde gezerken tarih içinde hissetim kendimi. Burası tarihi bir mekan. Buraya gelmeden Hz Mevlana’yı derinlemesine incelemiştim. Kendisinden oldukça etkilendim. Öğretileriyle insanlığa önemli mesajlar veriyor. Hoşgörü, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları oldukça önemli. Onun için Hz. Mevlana'nın şehrine gelerek kendisini yakından tanımak istedim. Ancak buraya gelirken Mevlana Müzesi'nin boş olacağını düşünmüştüm. Buraya gelince öyle olmadığını öğrendim. Müzedeki kalabalıktan oldukça etkilendim” ifadelerini kullandı

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim