İyi Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Tamer, Yenigün Gazetesi'ni ziyaret etti. Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve Yenigün Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Harun Yılmaz'ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Solak, Tamer'e ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Seçim çalışmalarında kendilerine başarılar dileyen Solak, seçimlerin Konya'ya ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini temenni etti. Ziyarette projeler ve seçim çalışmaları hakkında bir değerlendirmede bulunan İyi Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Tamer, özellikle Karatay İlçesi'nde yer alan Mevlana bölgesiyle ilgili bir proje düşündüğünü söyledi. Bu bölgede büyük bir karmaşanın yaşandığına dikkat çeken Tamer, şu bilgileri verdi, "Önceden biz Ankara, İstanbul, İzmir'le yarışıyorduk ama şimdi bir Adana, Kayseri, Bursa geçti bizi. Bizim birçok konuda köklü çözüm odaklı projeler üretmemiz gerekiyor. bu projelerin başında da Mevlana önünü, Alaaddin civarını tarihi yapısına yakışır bir şekilde düzenlemek gerekiyor. Karatay'a baktığımız zaman ne bir köy havası var ne de bir şehir havası var. Ortada kalmış. Vatandaşımız evden çıktığında Karatay'da vakit geçirecek, gidecek bir yer bulamıyor. Bu anlamda kentsel dönüşümü iyi bir şekilde yapmak lazım Karatay'da. Bir de biz bu projeleri yaparken ben yaptım oldu mantığıyla yapmayacağız. Üniversitelere, Sivil toplum kuruluşları ve odalara sorarak görüşlerini alacağız. Bir turist Mevlana'ya geldiği zaman çevresinde 40-50 yaşında binaları görüyor. Turist buradan hemen kaçıyor. Bu bölgeyle ilgili benim bir hayalim var, gerekli istişareleri yaptıktan sonra o bölgede gerekli çalışmaları yapacağız. Bu bölgede yaşayan insanları alıp başka bir bölgeye yerleştireceğiz ve o bölgede dönüşüm çalışmaları yapacağız. Ortak akılla hazırlayacağımız projeyi, tarihi dokuya zarar vermeden tarihi dokuyu ön plana çıkaran bir şekilde yapacağız. Böylece trafik sorununu çözeriz, bedestenin sorununu çözeriz, Konya'nın ana sorunlarından birini çözmüş oluruz."

'KOOPERATİFLER KURULACAK'

Her mahallenin sorununun farklı olduğunu ve buna göre hareket edeceklerini dile getiren Tamer, "Karatay'da kentsel dönüşüm merkezleri kurmayı düşünüyorum. Çünkü her mahallenin sorunları farklı. O kentsel dönüşüm merkezlerinde mahallelerin sorunlarını orada oturan vatandaşlarımızla tespit edeceğiz. Kooperatifçilik konusuna çok önem vereceğiz. Bu konuda değerli bir abimiz tarafından projeler hazırlanıyor. Kooperatifçilikle Karatay'da çok sayıda konut üretildi. Konya Şeker hemen hemen aynı mantıkla Türkiye'de önemli bir marka çıkardı. Bir belediye bunu niye yapmasın? Hayvancılık konusunda, sanayi konusunda, tarım konusunda bu kooperatifçiliği uygulayacağız. Karatay Belediyesi sektörün içerisinde olacak. Biz tüccarlık yapmayacağız. Ama biz Karatay'da üretim odaklı bir ekonominin oluşmasını istiyoruz. Vatandaşımızın her kesiminin cebine maddi kazanç sağlayacak projelerimiz olacak. bu projeleri de önümüzdeki günlerde detaylı bir şekilde açıklayacağız" diye konuştu. 

'KONYA'DA İDDİALIYIZ'

Vatandaşların İyi Parti'ye büyük bir teveccüh gösterdiğini savunan Tamer, "Saha çalışmalarımız çok güzel geçiyor. Konyalı hemşehrilerimiz çok misafirperver. Her seçimde iyi bir şekilde ağırlıyor. Ama bu seçimde vatandaşlarımızın bize olan tavrı daha bir farklı. Çok dikkatli dinliyorlar anlattıklarımızı. Çok güzel bir teveccüh var. Ekonomik anlamdaki darboğazı Konya halkı çok iyi bir şekilde hissetmiş. Bu nedenle Konyalı, bu sorunları çözecek siyasetçiler arıyor. biz Konya'da çok iddialıyız, bunu da sahada görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim