İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Oğuz Şimşek, projelerini proje tanıtım toplantısında anlattı. Toplantıya İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, belediye başkan adayları ve partililer de katıldı.

Konya’ya metro kazandıracaklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, “Her seçimde vaat edilen ama bir türlü gerçekleştirilmeyen metro ve hafif raylı sistem projelerini Konya’ya Allah’ın izniyle biz kazandıracağız. Mevcut hafif raylı sisteme ek hatlar açarak Beyhekim Hastanesi, Meram bölgesi hastaneleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve havaalanına hızlı ulaşım sağlayacağız. Özellikle okuyan, çalışan ve tedavi sürecindeki olan vatandaşlarımızın kısa sürede gidecekleri yere ulaşmalarına yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

DOĞUM YAPAN KADINLARA 2 YIL TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Konya’da nüfus artışı neticesinde toplu ulaşımda kullanılan araç sayısı yetersiz kaldığını ve bireysel araç kullanımının artışından dolayı trafik yoğunluğunda da ciddi sıkıntılar yaşandığına değinen Şimşek, “Gerçekleştireceğimiz toplu ulaşım projesiyle şehir içinde belediye otobüsleri ve hafif raylı sistemde kullanılan elkart sistemini kanundaki yetkilerimize dayanarak; şehir içinde ulaşıma hizmet veren minibüsleri de bu sistemin içerisine dahil edeceğiz. Mevcut indirimli kart ile minibüslerimiz dahil bütün toplu ulaşım araçlarına binilebilecek ve aktarmalarında vatandaşlarımızın tek ücretle Konya’nın her yerine ücretsiz aktarma yapabilmesi sağlanacaktır. Toplu ulaşım ve trafik çilesi çeken bu konuda hizmet veren minibüsçülerimizi de mağdur etmeyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanlara emeklilik haklarını alıncaya kadar ulaşımda yüzde 50 indirim yapacağız. Doğum yapan kadınlarımızın 2 yıl süre ile toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız. Şehrimizde öğrenim gören tüm öğrencilerimizin ulaşımdan yüzde 50 indirimden faydalanmasını sağlayacağız” dedi.

OTOPARK ÜCRETLERİNİ KALDIRACAĞIZ

Otopark ücretlerini kaldıracaklarını ifade eden Şimşek, “Konyamızda çok fazla araç olmasından dolayı vatandaşımız şehir içinde otopark bulmakta güçlük çekmektedir.  Otopark alanlarının da sınırlı sayıda olmasından dolayı hemşerilerimiz araçlarını belediyeye ait park yerlerine ücretli olarak bırakmak zorunda kalmaktadır. Sosyal devlet anlayışına uygun olarak yol kenarında bulunan park yerlerinden alınan otopark ücretlerini kaldıracağız. Şehrin trafik yoğunluğu bulunan bölgelerine yeraltı ve yerüstü otopark alanları yapılarak araç park sorununa çözümler getireceğiz” diye konuştu.

ATIK SU BEDELİ ALMAYACAĞIZ

Halkın su faturalarını ödemede zorluk çektiğini belirten Şimşek, “Halkımız su faturalarını ödemekte zorluk çekmektedir. Belediyenin elini vatandaşın cebinden çekmesi gerekmektedir. Hem meskenlerde hem de iş yerinde su kullanan vatandaşlarımızı rahatlatmak istiyoruz. 0-15 metreküp arası su kullanan mesken ve işyerlerine yüzde 50 indirim yapacağız. Ayrıca su tüketim bedeline göre alınan atık su bedelini de almayacağız. Sosyal belediyecilik gereği hayır kuruluşları, gazi, şehit, dul, yetim, engelli ve milli sporcular ile ailelerindenlimit dahilinde su fatura bedeli alınmayacaktır. Bu şekilde su kaynaklarımızın etkin kullanılması, halkımızın suya ucuz ulaşmasını ve tasarruflu şekilde su kullanmalarını teşvik edeceğiz. Mevcut bütün ilçelerimizi kapsayacak şekilde arıtma tesislerinin ve kanalizasyon sistemlerinin modernizasyonu gerçekleştirilecek, şehrimizi kötü kokuya maruz kaldığı bu çirkin durumdan kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

FATİH TALAYHAN

Editör: TE Bilişim