Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Konya'da devam eden ulaştırma yatırımlarını incelemek ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen çeşitli programlara katılmak üzere Konya'ya geldi. Bakan Turhan'a Vali Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, protokolün diğer üyeleri ve AK Parti teşkilatından çok sayıda vatandaş eşlik etti. Programlar çerçevesinde Konya'nın 2 önemli ulaştırma yatırımı olan YHT yeni Gar inşaatı ve Konya Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulunan Bakan Turhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yatırımları detaylı inceleyen Bakan Turhan, ilgililere çalışmaların hızlandırılması yönünde talimat verdi. Buradan Mevlana Müzesi'ne geçen Bakan Turhan, dua etti. İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar Bakan Turhan'a Mevlana Müzesi ve Hz. Mevlana hakkında bilgiler verdi. Vali Toprak ise Bakan Turhan'a hediye takdiminde bulundu. Bakan Turhan buradaki ziyaretinin ardından Mevlana Meydanı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kurulan Teknoloji Deneyim Alanı'nı ziyaret etti. Buradaki ilgililerden de bilgi alan Bakan Turhan, çocuklarla sohbet etti, fotoğraf çekindi. Bakan Turhan burada bulunan teknolojik cihazları da denemeyi ihmal etmedi. 

KONYA MERKEZ ŞEHİR

Bakan Turhan Konya programları çerçevesinde Bedesten esnafı ve Kentplaza'daki esnaflarla da buluştu. Burada vatandaşlarla sohbet eden Bakan Turhan, vatandaşların taleplerini ve şikayetlerini dinledi. Bakan Turhan'ın Konya'daki son durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. Burada Konya ziyareti, Konya yatırımları ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, Konya'nın önemli bir şehir olduğuna dikkat çekti. Özellikle hem Anadolu'nun hem de Türkiye'nin ortasında olmasından dolayı Konya'nın merkez bir şehir olduğunu belirten Bakan Turhan, şöyle devam etti, "Konya eskiden tahıl ambarı olarak anılırdı. Ancak son zamanlarda sanayileşmiş, kentsel dönüşümünü tamamlamak üzere olan bir şehir. Konya, ulaşım anlamında da kavşak noktasında yer alıyor. Bu nedenle, Konya'yı diğer illere bağlayan yolları bölünmüş haline getirdik. Yine Konya'yı Akdeniz bölgesine bağlayacak olan Konya-Beyşehir, Manavgat-Seydişehir, Alanya-Taşkent bağlantı yollarında da çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Özellikle dağlık olan bölgelerdeki viyadük yapım çalışmaları da sürüyor. Amacımız Konya'yı Akdeniz Havzası'ndaki limanlara bağlayarak turizm kapasitesini daha iyi kullanmasını sağlamak." 

KONYA KARAMAN VE MERSİN'E BAĞLANIYOR

Konya'nın önemli bir ulaşım noktasında olması nedeniyle Konya'ya Yüksek Hızlı Tren yatırımını kazandırdıklarını hatırlatan Bakan Turhan, bu yatırımın şehir açısından önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Bu yatırımın farklı yatırımları da beraberinde getirdiğini bildiren Bakan Turhan, "Demiryolu kenarında Lojistik Merkez yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu yatırımı da açacağız. Yine Konya'yı Mersin'e bağlayacak olan hattın da çalışmaları sürüyor. Bir diğer hat olan Konya-Karaman Hızlı Tren hattında da çalışmalar devam ediyor. Burada sinyalizasyon çalışmaları yapılıyor. Bu çalışma da sona erdikten sonra bu hattı bu yıl içinde tamamen açmış olacağız" ifadelerini kullandı. 

METRO PROJESİ İHALE AŞAMASINDA 

Bakan Turhan Konya'nın yıllardır beklediği metro projesi ile ilgili de bilgiler paylaştı. Konya'nın büyük ve gelişmeye devam eden bir şehir olduğuna dikkat çeken Bakan Turhan, bu anlamda yerel yönetimin yaptığı projelere ek olarak merkezi hükümet olarak da şehir içi ulaşıma destek verecek projeler yaptıklarını söyledi. Bu projelerin önemli bir ayağının metro projesi olduğuna değinen Bakan Turhan, "Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokolle ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmeden önce Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Konya metro projesinin çalışmalarına başlanmıştı. Proje çalışmaları tamamlanmış durumda. Şuanda Konya metro projesi ihale aşamasına geldi. Konya sadece sanayi, turizm, tarım anlamında değil barındırdığı 5 üniversiteyle ayrıca bir öğrenci şehri. Buradaki arkadaşlardan aldığım bilgiye göre Konya'da yaklaşık 130 bin öğrenci bulunuyor. Bu potansiyel oldukça önemli. Bu anlamda hükümetimiz Konya'nın şehir içi ulaşımı ile ilgili olan metro projesinde ihaleye çıkacak." Konya'nın ulaşım yatırımlarına ilişkin kısa bir bilgi veren Bakan Turhan, soru almadı. Ayrıca Bakan Turhan Yeni YHT Garı ile ilgili bilgi vermeyince, garla ilgili merak edilenler cevapsız kalmış oldu.

BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da yaptığı konuşmada, Bakan Turhan'ın hem ulaştırma yatırımlarını incelemek hem de seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Konya'ya geldiğini belirterek, "Bakanımız bugün ilimizi ziyaret etti. Ulaştırmayla ilgili Konya'nın önemli projelerinde incelemelerde bulundu. Ardından Konya'da esnaf ziyaretleri yaparak 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmalarına destek vermiş oldu. Bu anlamda Bakanımıza şehrimize yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim