Meram Belediyesi, sezon başlar başlamaz start verdiği asfaltlama, parke ve bordür çalışmaları ile asfalt tadilat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak, Hatıp Mahallesinde Estergon, Tekbir, Sedef, Sahur, Balçova ve Tavsiye Sokakları, Kovanağzı Mahallesinde Balaban Caddesi, Hadimi Mahallesinde Tesis ve KOSKİ önü, Kozağaç Mahallesinde Buharlı, Arzuhal, Bilgehan, Atalı, Bademdere, Haldun Sokakları, Lalebahçe Mahallesinde Kocalıer Sokak, Alakova Mahallesinde Alsancak Caddesi, Harmancık Mahallesinde Camii, Toksözlü, Dahi, Musalar ve Gülyazı sokaklarında asfalt serim çalışmalarını tamamladı. Asfalt serim çalışmalarının yanında, acil ihtiyaç duyulan birçok sokak ve caddede yama, parke yol, yol genişletme, tretuvar, bordür parke ve oluk çalışmalarını da hızlı bir şekilde tamamlayan ekipler, vatandaşlardan büyük takdir topladı. Diğer taraftan Meram Belediyesinin takdir toplayan bir diğer çalışması da uzun yıllardır çözüm bekleyen Ayanbey Caddesinde başlattığı çalışma oldu. Yoğun araç trafiği yaşayan caddeye neşter vuran Meram Belediyesi, KOSKİ’nin, caddede yapmakta olduğu altyapı çalışmalarının ardından asfaltlama, yaya yolu/kaldırım çalışmalarına başlayacak.

BAŞKAN KAVUŞ; ‘ASFALT SORUNUNU MERAM’IN GÜNDEMİNDEN ÇIKARTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Meram’ın en büyük sıkıntılarından biri olan asfalt sorununu tasarruf tedbirlerinin dışında tuttuklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu yıl için 550 bin m²’si sıcak, yaklaşık 800 bin m²’si de soğuk olmak üzere yaklaşık 1 milyon 350 Bin m² asfalt dökmeyi hedeflediklerini hatırlattı. Belirli bir plan ve program dahilinde kısa bir süre sonra Meram ve Meramlıyı, tozdan, çamurdan tamamen kurtaracaklarını ifade eden Başkan Kavuş, “Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve onlara konforlu bir yaşam sunabilmek amacıyla çalışmalarımızı hız kesmeden ve ara vermeden devam ettiriyoruz. Kısa zaman içinde ilçemizde ulaşımın verimliliğini aksatan yerlerin yapım, iyileştirme ve onarım çalışmalarını hızlı bir şekilde bitirerek asfalt sorununu büyük ölçüde Meram’ın gündeminden çıkarmayı hedefliyoruz. Belirli bir plan ve program dahilinde sorun yaşayan en yakından en uzağa bütün noktalara hizmet götürme gayretindeyiz” diye konuştu.

‘ULAŞIM STANDARTLARI YÜKSEK BİR MERAM HEDEFİMİZE EN KISA ZAMAN İÇİNDE ULAŞACAĞIZ’

İhtiyacı olan cadde ve sokaklara asfalt serimi yapmanın yanısıra, imar planları ve 18. Madde çalışması tamamlanmış mahallelerde bulunan yeni cadde ve sokakların açılmasına da önem vererek ulaşımdaki aksamaları tamamen ortadan kaldıracaklarını belirten Başkan Kavuş sözlerini şöyle sürdürdü; “Ekip arkadaşlarımız, tüm bunların yanında aşınan ve deforme olan cadde ve sokaklarda da tamir, bakım işlemlerini, bordür, parke, tretuvar ve yol genişletme çalışmalarını çok hızlı bir şekilde tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunuyor.Bu çalışmalarımız sezon sonuna kadar aynı yoğun tempoyla sürdürülecek. Gönül Belediyeciliği çerçevesinde, gerek klasik belediyecilik hizmetlerinde, gerek sosyal ve kültürel çalışmalarımızda, gerekse de Meram’ın ihtiyaç duyduğu diğer tüm alanlarda elimizi taşın altına koymaktan asla çekinmiyoruz. Meram’ın bazı noktalarında yaşanan asfalt ihtiyacı da, tasarruf tedbirlerine azami dikkat etmemize rağmen, bu konulardan biri ve bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir meseledir. ’Geleceğe umutla bakan bir Meram ve burada yaşamaktan mutluluk duyan Meramlılar için en temel şartlardan birinin, ilçemizin ulaşım standartlarını yükseltmemizden geçtiğini biliyoruz. Bu noktada tüm Meramlı hemşerilerimizin gönlü rahat olsun. Çok daha güzel, çok daha rahat ve çok daha yaşanabilir bir Meram’a en kısa zamanda kavuşmaları için gayret ediyoruz"

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim