Programda konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, zulüm altında olan İslam coğrafyası için vatandaşlardan dua istedi. Kalfalar Mahallesi pazar alanında gerçekleştirilen etkinliğe Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar ile Kalfalar Mahallesi'nde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı.

Tasavvuf müziği konseri ile başlayan program, meddah ve orta oyunu gibi eski ramazanlardan izler taşıyan etkinliklerle devam etti. Programa katılan çocuklar arasında yapılan yarışmalarla hediyeler dağıtılırken, palyaçolar ise miniklere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Programda konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ramazanın rahmet ve mağfiret ayı olduğunu belirterek, 'Ramazan ayının birliğimize, beraberliğimize, huzurumuza, sağlığımıza ve her şeyden önce yeniden dirilişimize vesile olmasını diliyorum. Müslüman alemi olarak oldukça zor günler yaşıyoruz. İslam coğrafyasına bakıldığı zaman zulüm altındaki müslüman kardeşlerimiz kan ve gözyaşı döküyor. Bu mübarek ayda dua edelim ki tüm kardeşlerimiz huzur bulsunlar" şeklinde konuştu. 'Yerinde tespit, yerinde çözüm' sloganıyla tüm mahalle muhtarları ile bir araya geldiklerini ifade ederek konuşmasını sürdüren Başkan Toru,  'Görüşmelerimiz kapsamında Meram'ın en büyük sorunu olan imar probleminin çözümü için ekibimizle çalışmalarımıza başladık. Meram'ın nüfusunun yarısını ilgilendiren imar planlama çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Şu an sizlerle buluştuğumuz Kalfalar Mahallesi de bu planlamamız içinde. Önümüzdeki aylarda inşallah buralardaki imar sorunu çözülmüş olacak. Sadece imar değil, altyapı sorununu için de Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Bizler eksiklikleri giderme noktasında ekiplerimizle seferberiz. Belediye Başkanı olarak değil Meram'a hizmetkarolmaya geldik. Biz inanıyoruz ki halkımızla karşılıklı samimiyet halinde Meram'ın tüm sorunlarını çözeceğiz.' dedi. Meram'da Ramazan Etkinlikleri 23 Haziran Salı günü Çarıklar Fatih Mahallesi'nde düzenlenecek iftar yemeği programıyla devam edecek.

İHA 

Editör: TE Bilişim