Konya’da ilk kez uygulamaya geçecek proje hakkında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “1 aylık süre içerisinde kıraathanemiz vatandaşımızın hizmetinde olacak. Meram Belediyesi olarak ilk ve öncü olmaktan, Cumhurbaşkanımızın izinde farklı bir anlayışla Millet Kıraathanesi’ni planlayarak tasarlamaktan dolayı onurluyuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesi seçim vaatleri arasında yer alan Millet Kıraathanesi’nin ilk örneklerinden biri Meram’da hayata geçiriliyor. Erdoğan’ın sözleri üzerine harekete geçen Meram Belediyesi, Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde bulunan Rabia Spor Merkezi’nin zemin katında Millet Kıraathanesi için düzenleme çalışması gerçekleştiriyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, çalışmaları yerinde inceleyerek Millet Kıraathanesi’nin kısa süre içerisinde hizmete açılacağının müjdesini verdi.

FARKLI ÖZELLİKLERİYLE MİLLET KIRAATHANESİ

Başkan Toru, Millet Kıraathanesi’nin fonksiyonları ile bilgiler verirken, “Mahalle kültürüne geri dönüş anlamındaki Millet Kıraathaneleri Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan bir projeydi. Biz de Meram Belediyesi olarak ilçemizdeki ilk Millet Kıraathanesi’ni açmak üzere Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerindeki Rabia Spor Merkezimizin bir katını tahsis ettik. Toplam 400 metrekarelik alanda aynı anda 130 kişinin faydalanacağı Millet Kıraathanemizde okuma salonları, kütüphane, dinlenme alanları, internet kafe, zeka oyunları bölümü, Etnospor oyunları alanı yer alacak. Diğer taraftan Türkiye’de bir ilk olarak görme engelli kardeşlerimize yönelik baskılı olarak çıktı alabilecekleri yazıcılar ve sesli kitaplarımız da kıraathanemizde bulunacak” dedi.

“1 AYLIK SÜRE İÇERİSİNDE VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULACAK”

Millet Kıraathanesi için hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Başkan Toru, “İnşallah 1 aylık süre içerisinde Millet Kıraathanemiz vatandaşımızın hizmetinde olacak. Meram Belediyesi olarak ilk ve öncü olmaktan, farklı bir anlayışla Millet Kıraathanesi’ni planlayarak tasarlamaktan dolayı onurluyuz. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim