İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törene, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Ak Parti Meram İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Meram Belediye Meclis Üyeleri, Konya’da çeşitli kurumlarda görev yapan bürokratlar, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk sözü hayırsever Hacı Rafet Görey’in oğlu Mehmet Görey aldı. Hayatının en anlamlı bir işlerinden biri olarak nitelendirdiği camiinin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, “Camilerimizin hayatın merkezi olduğunu 15 Temmuz akşamında çok net bir şekilde gördük. Camilerimizden okunan selalar ve ezanlar ile vatandaşlarımız kendini ruhen ve manen sokağa çıkmaya hazır hissetti, sokaklara akın etti. Bu toplumun yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkması, dirilişi için camilerimize hayat vermeli, doldurmalıyız. Çanakkale Zaferi’mizin 104. yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde,

İslam’a ve Müslümanlara yönelik olarak yapılan saldırıların, sistematik bir şekilde arttığını görmekteyiz. Bu bakımdan Çanakkale Zaferi; bekamıza kast eden şer güçlerin sonunu ve Türk’ün iman gücünü göstermesi açısından da önem kazanmaktadır. Ayrıca günümüzde de bekamıza kast etmeye çalışan gafillere de aslında iyi bir örnektir” diye konuştu.

Yeni Zelanda’da gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybeden müminlere de rahmet dileyen Başkan Toru, camilere yapılan bu alçakça saldırıları kınadı. 

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’da “Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler onarabilir” ayetini hatırlatarak, “Camiler ve mescitler varoluşumuzun işaret taşlarıdır. Hidayet rehberleridir. Onları inşa etmek hem cihadı hem cesareti gerektirir. Yeryüzünde ilk inşa edilen beyt ‘Kabe’dir. Yüryüzündeki bütün camiler ve mescitler onun birer şubesidir. Onlar bereketin kaynağıdır. Böylesine önemli bir icraatı gerçekleştiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından caminin yapımına büyük destek veren Hacı Rafet Görey ile caminin mimarlarına çeşitli hediyeler takdim edildi. Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun dualarıyla cami ibadete açıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim